Negyvenmilliárd forintot keresgél az új MÁV-vezér

2009. július 01. 16:53

Andrási Miklós két héten belül elkészíti a MÁV reformjára vonatkozó javaslatcsomagot.

2009. július 01. 16:53
Szerdán bemutatta a MÁV új elnökét – hamarosan elnök-vezérigazgatóját – a közlekedési miniszter. Hónig Péter azt mondta, hogy Andrási Miklós két héten belül elkészíti a MÁV reformjára vonatkozó javaslatcsomagot. A jelenlegi közlekedési miniszter szerdán mutatta be a MÁV új elnökét, Andrási Miklóst, akiről azt mondta: két héten belül elkészíti a MÁV átszervezéséről szóló konkrét stratégiát. Hónig emellett kinevezte a közösségi közlekedés reformjáért felelős miniszteri biztosnak Antali Károlyt.

A MÁV-elnök bemutatásakor Hónig hat célt fogalmazott meg a vasúttal kapcsolatban. Andrási feladata egy átfogó stratégia kidolgozása lesz. A közösségi közlekedésre a költségvetésből 280 milliárd forintot költ az állam, ezt az összeget 40 milliárddal kell csökkenteni 2010-ben. Az IMF-hitelhez tartozó szándéknyilatkozatban a magyar kormány ezt vállalta: "A 2010. évi költségvetésnek az Országgyűléshez történő beterjesztése idejére meghatározzuk a közösségi közlekedés támogatását 40 milliárd forinttal csökkentő intézkedéseket, különös tekintettel a MÁV Start előirányzatára. Ezeket a megtakarításokat teljes körűen szerepeltetjük a 2010. évi közszolgáltatási szerződésben, melyet a MÁV Starttal ez év végéig fogunk megkötni". Andrási Miklósnak ezt a negyven milliárdot kellene két hét alatt megtalálnia.

Bemutatták az új MÁV-vezért (Index)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2009. július 03. 07:44
Az is nyilvánvaló, hogy a Fidesz káderpolitikája szokás szerint megint hagyott maga után némi kívánni valót.
states
2009. július 02. 11:55
A Fidesz ebből már megint nem fog jól kijönni, ha sikeres a szanálás azért, ha nem, azért. A kérdés inkább az, ez a Fidesz-listás úriember ennek ismeretében, miért vállalta.
Agricola
2009. július 02. 10:34
„Andrási Miklós két héten belül elkészíti a MÁV reformjára vonatkozó javaslatcsomagot.” Van reális esélye annak, hogy jó javaslatokat tegyen. A mai helyzetről nem lehet elmondani, hogy az a “létező világok legjobbika.” Akik haszonélvezői a mostani egyáltalán nem rózsás állapotoknak, azt szeretnék, ha minden maradna úgy, ahogy van. Lehet, hogy ezek szívós ellenállásán fognak megbukni Andrási akármennyire jó javaslatai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!