Polgárháború

2017. április 19. 07:20

Bevett demokráciákban nem a kormány ellenőrzi a civileket (a polgárokat), hanem fordítva.

2017. április 19. 07:20
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós

„Bevett demokráciákban nem a kormány ellenőrzi a civileket (a polgárokat), hanem fordítva. Korántsem mellesleg: a magyar alkotmányban is ilyesmi van, azzal kiegészítve, hogy senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására.

A mi országunkban – amely egyre jobban hasonlít egy rosszul sikerült karikatúrára a Hahota újságból – simán előfordulhat, hogy valaki, aki konkrétan Soros György ingyenjegyével utazott Oxfordba (majd vissza is, amikor neszét vette, hogy a politika még a legbőkezűbb mecénásoknál is jobban fizet), háborút hirdet a civil egyletek ellen azzal a jelszóval, hogy azok túlságosan beleszólnak a politikába. Hogy a ma tárgyalni kezdett, putyini mintájú civil törvény – amelynek már a tervezete is jeges szibériai levegőt hozott a Kárpát-medencébe – mennyire abszurd, annak illusztrálására álljon itt egy rövid idézet a közelmúltból: »Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak ajtót mutattunk. Ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon. Tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék. Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik.« Tessék találgatni, hogy ki mondta – a helyes megfejtők között Soros-repülőjegyeket sorsolunk ki.”

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. április 19. 17:36
"Bevett demokráciákban nem a kormány ellenőrzi a civileket (a polgárokat), hanem fordítva." Az ÁVO-toknál is a civilek ellenőrizték a körmöket. És te mit vettél be, na mit?
TAVIROZSA
2017. április 19. 15:06
Ámerikában nincs is civil törvény ???? Jé ????
spájdernecc
2017. április 19. 14:53
a púpom tele a jelzős demokráciákkal a népit, meg a liberálist, meg az illiberálist még csak-csak tudom értelmezni, de milyen a bevett?
puszika
2017. április 19. 11:33
Nálatok ez a demokrácia pubi! Nálunk meg az ,hogy minden szervezetet ellenőrizni kell!!! EZ A VALÓS DEMOKRÁCIA!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!