Karácsony is kitűzi a babazászlót szeptemberben

2020. augusztus 26. 17:26

Terézváros és Józsefváros önkormányzata viszont úgy nyilatkozott, hogy hozzájuk nem érkezett megkeresés a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól a zászló kitűzésével kapcsolatban.

2020. augusztus 26. 17:26
null

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére sorra kerülnek ki a babazászlók az önkormányzatok épületeire – írja a Magyar Nemzet.

„Ma kitűztem a gyermekek megszületése felett érzett örömünket megjelenítő babazászlót a szivárványos Főpolgármesteri Hivatallal szomszédos épületünkre, a Pest Megyei Kormányhivatalra. Ezzel csatlakoztunk a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez, mert számunkra a család és a gyermekek a legfontosabbak. Hisszük, hogy ez az alapja a gyarapodó magyar nemzetnek” – írta Facebook-oldalán Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott kedden.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere már hétfőn reggel eleget tett a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vasárnapi felhívásának, és kitűzte a zászlót. Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere még aznap este követte a példáját.

„Aki támogatja, hogy a kívánt gyermekek szülessenek meg, tegye ki a babazászlónkat az önkormányzat épületére! A zászlót eredetileg akkor tesszük ki, ha gyerek születik, de most tegye ki mindenki, aki egyetért a céljainkkal! Kérem a kedves polgármestereket, hogy küldjenek erről fotót, adjanak ki közleményt, hogy együtt ünnepelhessük a boldog jövőnket: a gyerekeket, családokat” – szólította meg Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke a polgármestereket.

A Magyar Nemzet felkereste a napokban szivárványos zászlót kitűző önkormányzatokat, és megkérdezte tőlük, hogy ennek a kezdeményezésnek is teret engednek-e. Karácsony Gergely főpolgármester sajtósa jelezte a lapnak, hogy a Főpolgármesteri Hivatal és a fővárosi önkormányzat ki fogja tenni a babazászlót az iskolakezdés alkalmával.

Terézváros és Józsefváros önkormányzata viszont úgy nyilatkozott, hogy hozzájuk nem érkezett megkeresés a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól a zászló kitűzésével kapcsolatban.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. augusztus 28. 14:10
BABAZÁSZLÓ a - "szivárványos cudar világban"? Érdekes! Sőt: érekfesztítő!
ujujuj
2020. augusztus 28. 13:42
Terézváros meg a nídermüller akkor tűznek csak ki zászlót örömükben, ha egy újabb bokorugró néger telepedik le náluk, egy újabb drogos jelentkezik tűcsere programra, vagy egy újabb coming out történik.
nibiru
2020. augusztus 27. 10:13
Ez zászlókereskedéssel foglalkozik? A magyar zászlót mikor találja meg?
Mich
2020. augusztus 27. 08:20
Persze, ő is, majd... Egyébként nem egy kis gólyazászló kell, hanem egy nagy, valódi babazászló! És azt kitenni a buzizászló helyett, a homlokzatra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!