Potápi Árpád János: 2004. december 5-e a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja

2021. december 04. 16:51

„Az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar-magyar kapcsolatokra” – fogalmazott az államtitkár.

2021. december 04. 16:51
null

Tizenhét évvel ezelőtt a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt. 2004. december 5-e a mai napig a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja – közölte közleményben Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar-magyar kapcsolatokra.” Potápi Árpád János közleményében kiemelte: „Hosszú évekbe telt, míg rendbe tettük, amit a baloldal lerombolt.” Felidézte: „2004. december 5-re válaszul a 2010-ben megalakult új országgyűlés legelső intézkedései között, elsöprő többséggel szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy a külhoni magyarság végre közjogi értelemben is a nemzet részéve váljon.”

Felidézte: „A nemzetegyesítést a nemzetépítés évei követték. A nemzeti összetartozást megerősítő törvények elfogadásával, a nemzetpolitikai intézményrendszer kiépítésével, programok és támogatások sorával dolgozunk immár tizenkét éve azért, hogy a külhoni magyarságot segítsük a szülőföldjén való megmaradásban és boldogulásban.” Hozzátette: „Hosszú évek kemény munkájával elértük, hogy a külhoni magyarság mára a valóságban is a nemzet elválaszthatatlan része.”

Potápi Árpád János kiemelte:

2022-ben ugyanaz a baloldal akar visszatérni, amely egyszer már tönkretette az országot és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a nemzet testén.

Az a baloldal, amely a mai napig minden lehetőséget megragad, hogy magyart magyar ellen uszítson és gyűlöletet keltsen anyaországi és külhoni magyarok között.” Hozzátette: „Nincs két baloldal, aki pedig a baloldal kottájából játszik, az maga is baloldali. Közös felelősségünk, hogy 2022-ben ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt”. 

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaajan
2021. december 04. 19:38
Ismerték a kedves fideszes képviselők is a helyzetet és. Sak fűtötték. Ha tenyleg számított volna, akkor nem kampánycélokra használják fel, hanem kormanyra kerülve lépik meg azt, amit meg is tettek. Ez így nagyon sok kárt okozott.
Sincero
2021. december 04. 19:29
Ezt a nyilatkozatot a magyar nagykövetségeknek és konzulátusoknak kötelező erővel (fordításban is) továbbítaniuk kellene az adott országban állampolgárságot szerzett magyaroknak! A külhoni magyarok mentik meg az anyaországot az otthoni mocskos balliberális horda pusztításától. Hajrá, Magyarország! Az ellenzék jövőre megint megy a lecsóba!
Akitlosz
2021. december 04. 18:30
"2022-ben ugyanaz a baloldal akar visszatérni, amely egyszer már tönkretette az országot és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a nemzet testén." Ennyi a Fidesz választási programja 2022-re.
Akitlosz
2021. december 04. 18:29
Nem történt semmilyen nemzetegyesítés. A nemzetgyűlés továbbra sem alakult meg. A Fidesznek rá szavazónak kellenek a határon túli magyarok, nem nemzetegyesítés céljából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!