Nacsa Lőrinc: „Lengyelország és Magyarország megmutatták, hogy a kereszténydemokrácia is sikeres lehet”

2022. szeptember 20. 17:36

Az európai bürokraták szerint csak a liberális demokrácia lehet sikeres, Lengyelország és Magyarország viszont megmutatták, hogy a konzervatív kereszténydemokrácia is sikereket érhet el – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője a Radio Wnet lengyel rádióban kedden sugárzott interjúban.

2022. szeptember 20. 17:36
null

Nacsa Lőrinc a két ország és az Európai Unió közötti vitákra vonatkozó kérdésre válaszolt a konzervatív lengyel rádiócsatornának. A KDNP politikusa szerint az EU, különösen a brüsszeli bürokraták be akarják bizonyítani, hogy csak a liberális demokrácia lehet sikeres.

– szögezte le, majd azzal folytatta, hogy az EU jövője Közép-Európában van.

Kijelentette a lengyelországi és magyarországi jogállamisági helyzetre vonatkozóan, hogy a demokrácia mindkét országban ténylegesen jó formában van. A regionális együttműködésről szólva Nacsa erősnek nevezte a visegrádi csoportot.

– jelentette ki.

A frakcióvezető hozzátette, a V4-találkozókon tíz tárgyalt ügy közül hétben megegyezésre juthatnak. Az ukrajnai háború kapcsán Nacsa a diplomáciai rendezés fontosságát hangsúlyozta, azt, hogy a konfliktus megoldása először a fegyverszünet, majd a békemegállapodás kell hogy legyen. Kiemelte: Ukrajna esetében Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségnyújtási akciója zajlik.

Hangsúlyozta az Ukrajna területi egysége és szuverenitása melletti magyar kiállást is. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a magyar-lengyel kapcsolatok visszatérhetnek-e az ukrajnai háború előtti szintre, Nacsa a két nemzet barátságának sok évszázados hagyományára utalt.

– mondta.

A képviselő elmondta, a magyar-lengyel barátság a DNS-ünkbe vésődött. Úgy fogalmazott, reméli, hogy javítani tudnak azon, 

ami megoszt minket, és újból együtt képezhetjük azt az erőt, amely jobb Európát épít, és jobb hellyé alakítja át a Közép-Európát is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. szeptember 20. 20:12
kereszténydemokrácia, ja. A kamukeresztény fajtátok miatt bizalmatlanok a fiatalok a kereszténységgel szemben.
Gyzoltan
2022. szeptember 20. 19:01
Nacsa Lőrinc: „Lengyelország és Magyarország megmutatták, hogy a kereszténydemokrácia is sikeres lehet” Te jó ég! Mit nem állít?! Ennek tényleg nincs fogalma arról, hogy mi van az országban, s mi várható..? Hová jutottunk a globalista, cionista Brüsszel szivárványos, genderes ölelésében, esztelen szankciók, esztelen értelmetlen hitelek súlya alatt?!
Akitlosz
2022. szeptember 20. 18:56
Ha a kereszténydemokrácia sikeres lenne, akkor a KDNP minimum be tudna juti az országgyűlésbe a választásokon. De semmilyen kimutatható, mérhető támogatottsággal sem rendelkezik.
ThuleanPerspective
2022. szeptember 20. 18:53
Haggyuk már ezt a nagy keresztény dumát. Inkább két nem retardált és nem USA gyarmat ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!