A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozhat Varju László ellen

2022. december 16. 16:38

A kormánypártok szerint a DK-s országgyűlési képviselő lényegében megerősítette a közösségi médiában terjedő álhíreket arról, hogy veszélybe kerültek a lakossági megtakarítások – írja a Magyar Nemzet.

2022. december 16. 16:38
null

A Központi Nyomozó Főügyészségnek küldi meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amit Varju László múlt heti sajtótájékoztatója után tett a Fidesz–KDNP – írja a Magyar Nemzet. A rendőrség lapnak küldött válaszából az derül ki, hogy mivel a DK-s politikus országgyűlési képviselő, ezért az ő esetleges felelősségét csak a mentelmi joggal rendelkező személyek ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálhatja.

Az ügy előzménye, hogy a múlt héten a közösségi médiában, továbbá sms-ekben olyan álhírek terjedtek, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, ezért a küldők azt ajánlották, hogy az emberek szüntessék meg a bankbetéteiket. A veszélyes üzenetek miatt

a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés gyanúja miatt.

Varju László ezzel összefüggésben tartott egy hete sajtótájékoztatót, erre reagálva Nacsa Lőrinc bejelentette, a kormánypártok közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen. A KDNP frakcióvezetője szerint a bankpánikot keltő üzenetek példátlan támadások Magyarország pénzügyi rendszere ellen, és egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Varju ehelyett sajtótájékoztatót tartott, ahol

lényegében megerősítette a közösségi médiában terjedő álhíreket, amivel átlépett egy vörös vonalat.

A Mandiner megkereste a BRFK-t, hogy megfelel-e a valóságnak az az információ, miszerint a BRFK-hoz érkezett feljelentés Varju László sajtótájékoztató nyomán ismeretlen tettes ellen közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés miatt, de miután országgyűlési képviselő érintett az ügyben, a nyomozás kizárólagos ügyészi hatáskörbe tartozik, így a BRFK a feljelentést továbbítja a Központi Nyomozó Főügyészség részére? Amint válaszol a rendőrség, frissítjük a cikkünket.

Nyitókép: Varju László, a DK vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021-es költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 23-án.MTI/Illyés Tibor

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. december 17. 10:44
lassú és nem igazságos a magyar ezirányú szervei! a jog államiság csak duma! a csibészek meg a haveriság most is virágzik!
kecsketenyeszto
2022. december 17. 09:41
Az a durva, hogy sms-ek ügyében máris nyomoznak, bezzeg a pedofil fideszes KALETA GÁBOR ellen a bizonyítékok nagy részét külföldi nyomozóhatóság gyűjtötte és itt mindössze 500 ezer forint! pénzbüntetéssel megúszta a dolgot, éli világát mintha mi sem történt volna. A bíróságon a keresztény hitére hivatkozva még ezt is megfellebezte! Erről miért nem írtok propagandafirkászok?? 19.000 pedofil és gyerekek elleni erőszakos cselekményeket ábrázoló képet találtak nála, amikhez ráadásul nem lehetett akárhogyan hozzájutni, csak fizetve darkwebes oldalakon. Ennyit az álszent fideszes hazug kormányról, ha valamit is számítana nekik a család egysége, már példát statuáltak volna ezzel az emberrel, annak ellenére is hogy a sajátjuk.
europész
2022. december 16. 19:33
Néhány hete még itt fontoskodott a kisvárosunk piacának bejáratánál.Hú de gyűlölködve nézett rám,hogy elutasítottam azt a szórólapot amikor át akarta nyújtani.
Csubszi
2022. december 16. 17:58
Varnyú belefetrengett a saját szarába! Rég dutyiban a helye a szemét patkánynak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!