Késelés lett az iszogatásból Debrecenben

2023. augusztus 25. 06:58

Hátba szúrta rokonát egy férfi.

2023. augusztus 25. 06:58
null

A vádlott és annak családtagjai – az édesapja, illetve a sógora, valamint a sértett – egy debreceni családi rendezvényen voltak 2022. június 25-én, éjszaka – olvasható az ügyészségi közleményben. Valamennyien szeszes italt fogyasztottak és az alkohol hatására a vádlott és az édesapja között vita támadt, amely tettlegességig fajult. Az apa ennek során rátámadt a fiára, azonban a sértett megpróbálta megakadályozni a tényleges bántalmazást, ezért közéjük állt és az apát elhúzta a fia közeléből. 

Ennek során azonban a feldühödött vádlott egy hegyes eszközzel a neki háttal álló sértettet a gerince mellett megszúrta, majd elfutott a helyszínről.

A sértettnek a szúrás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, azonban fennállt a reális lehetősége életveszélyes sérülés kialakulásának is. A vádlott ennek veszélyét felismerte, cselekményét ebbe belenyugodva követte el.

A főügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és rendelje el a pártfogó felügyeletét. Amennyiben a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a törvényszék a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre függessze fel.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Yuri Cortez / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. augusztus 26. 10:38
"megszúrta, majd elfutott a helyszínről."....bátor,"férfias" tett volt...legalább megvárta volna amíg kivérzik...de hová futott vajon,indult a busz vagy mi?
need-info
2023. augusztus 25. 09:35
Bőrszín?
Bell & Sebastian
2023. augusztus 25. 07:56
Nagy tétem lenne arra, hogy nem végezte el az általános iskolát, nem tanult konfliktuskezelést. A magyar hagyomány a fokos, ami univerzális eszköz avatott kézben.
petya-806
2023. augusztus 25. 07:31
"a feldühödött vádlott egy hegyes eszközzel a neki háttal álló sértettet a gerince mellett megszúrta, majd elfutott a helyszínről." Majd visszatért és ennyit mondott: "Uram, a késemért jöttem."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!