Kioktathat-e a NER a házasságból, ha a fontos arcai is válnak?

2023. augusztus 14. 17:57

A szemünk előtt olvad le Tóth Gabi arcáról az a máz, amelyet a nemzeti-keresztény-ősanya címkékből kent magára az elmúlt években.

2023. augusztus 14. 17:57
Vándor Éva
HVG

„Nem kizárt, hogy a South Park a magyar NER-arcok brandingjéről legalább olyan szórakoztatóan tanulságos epizódot tudna készíteni, mint amilyet nem olyan rég a magánéletét féltő, de jó pénzért a magánéletét mégis csak kiteregető, a hírekből eltűnni nem akaró Harry hercegről és Meghan Markle-ről forgatott, nagy vágást ejtve ezzel a Sussex-márkán. A valóság és a valóság látszata között legalább akkora szakadék feszül a magyar politikusoknál és a celeb holdudvaruknál is, mint a hercegi pár esetében, és kreatív szempontból mindig termékeny élmény belenézni ebbe a mélységbe.

A politikus magánélete természetesen politikai termék. A lájkok szavazatra váltása politikai stratégia, a lájkvadászat origója pedig a cukiskodás, amelyhez a családi/otthoni háttér képes a legjobban használható nyersanyagot biztosítani. Az embereket azzal lehet megfogni, hogy a politikus is ember. Vegyünk például egy fotót a parlamentben a szavazógombot megnyomó képviselőről, és tegyük mellé az otthonában a gyerekének mesét olvasó politikus képét. A két fotó lájkpotenciálja között nem elhanyagolható a különbség.

A NER-celeb magánélete szintén multifunkcionális. Egyrészt tanúságtétel a NER-standard mellett: jó keresztény, heteroszexuális és termékeny, mindenki láthatja. Másrészt

pénzben is kifejezhető brand, amelyet ugyanúgy be lehet váltani pelenkareklámra, mint Petőfi Zenei Díjra vagy eucharisztikus kongresszusi haknira, amellyel rá lehet kapaszkodni az állami támogatásokra.

A valóság és a valóság látszata közötti szövet azonban néha szétszakad, és egyik oldalról át lehet látni a másikra. Ilyen például, amikor az addig a házasságával és a családi fészek boldogságával kampányoló politikus vagy NER-celeb válik.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. augusztus 17. 13:56
Borkai…Szájer doktor…Kaleta Gábor…tóthgabi…egy nagy,neres család…:)
Szélhámosok kíméljenek
2023. augusztus 15. 10:09
Kedves Éva! Mi lenne ha végre eldöntenék pér egyszerű kérdést, mondjuk, hogy a házasságot, mint intézményt rég meghaldta a társadalom, de a melegeknek mégis szükségük van rá? Propagáljuk-e és elidegeníthetetlen jognak tekintjük-e a magzatok meggyilkolását, ami, ha már megszülettek börtönnel büntetünk? Megcsalhatja-e egy úgynevezett NER-es a párját úgy, hogy tudja, hogy bűnt követ el? Megkövezünk-e egy melegpartin résztvevő Fideszes EU-s képviselőt, azért amiért egy neoliberálist szabadságharcosnak tekintünk? Attól, hogy a keresztény-zsidó kultúrkörben létezünk és tisztában vagyunk a bűn fogalmával vétkezhetünk-e? Az erkölcsi iránytűje nem annak zavarott-e meg aki azért, hogy megnyugtassa a lekiismeretét eltagadja, hogy amit elkövetett az bűn! A különbség valahol itt van köztünk. Hogy Tóth Gabi alkalmas-e arra, hogy erkölcsi mintát adjon nekünk, azt nem tudom, de azt feltételezem, hogy tudja, hogy a tetteinek van következménye. Mi nem a bűnöst kell, hogy megvassük, hanem a bűnt...
nyúlgerinc
2023. augusztus 15. 08:32
Kedves Éva! Édesapja anno nem mondta, hogy egészen mást jelent szar mellett sírni, mint sír mellett szarni....
redford-2
2023. augusztus 15. 08:10
És mondá az Úr Évának: Vándor Éva! Cuppanj rá erre a Tóthgabi témára, de utána nekem ne panaszkodj, hogy Ádám nem szeretné ha rácuppannál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!