Még Giorgia Meloni is megértette, hogy kell a brüsszeli migrációs csomag

2023. szeptember 19. 15:55

Ha nem hajtjuk végre, akkor vagy magára hagyjuk Olaszországot, vagy elsüllyesztjük a csónakokat, amelyeket a hullámok addigra nem küldtek a tengerfenékre.

2023. szeptember 19. 15:55
null
Bernard Guetta
Bernard Guetta
Magyar Narancs

„Tévedett, nagyot tévedett. Alig egy évvel ezelőtt, még mielőtt megnyerte volna a választásokat, Giorgia Meloni nagyon igyekezett, hogy a nemzeti virtusként tálalt »tengeri blokáddal« oldja meg a migrációs kérdést. Most, hogy a kormányzása alatt a migránsok száma megduplázódott, már európai uniós szolidaritásra szólít fel, és az Európai Bizottság elnökét elviszi Lampedusára, ahová egy nap alatt több, mint hétezer ember érkezett – több, mint a sziget egész lakossága.

Jobb későn, mint soha, de amit az európai parlamenti képviselők és a 27 állam- és kormányfő túlnyomó többsége támogat. Mivel végre meggyőződött erről, muszáj megmondania a politikai barátainak, különösen a Budapesten és Varsóban kormányzóknak, hogy az európai partokra érkező migránsokat természetesen szét kell osztani az összes uniós tagállam között, nem pedig ráhagyni a felelősséget a mediterrán országokra. Azok a tagállamok pedig, amelyek elutasítják ezt az elosztást, járuljanak hozzá a költségekhez.

Ezen a javaslaton kívül nincs is más választásunk. Ha nem hajtjuk végre, akkor vagy magára hagyjuk Olaszországot, és vele együtt Ciprust, Máltát és Görögországot is, vagy elsüllyesztjük azokat a csónakokat, amelyeket a hullámok addigra nem küldtek a tengerfenékre. Az első esetben gyakorlatilag hagyjuk, hogy szétrobbanjon az Unió, a másodikban pedig tömeges bűncselekményeket szervezünk.”

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. szeptember 21. 08:51
Ausztrália nem EU tagállam, megoldotta az illegális inváziót.
urban63
2023. szeptember 20. 19:33
2007-ben kérte Berlusconi a határ menti flotta vissza állítását, gyorsan meg is buktat Merkel, meg mondta, hogy ez lesz. Most mit jajgatsz, hogy magukra hagyjuk, Franciaország ma lezárta (szolidaritás alapján) a határt, brüxel meg félszemű le sem szarja, fő hogy wilkommeneztek. A kereszténység és kultúra bölcsője el kell törölni, kultúra váltás amire a pöcs MZP is kiképezték... Lengyelország és mi mellénk hányan állnak, hogy megkapjuk a pénzünk, ne csak a kamatokat törlesszük, a felvet kölcsönből, amit pont Olaszország érdekében is bele egyezettünk.
Intruder
2023. szeptember 20. 19:15
Ööööőőööö, sziasztok... Beengedtem kb. 100-200 patkányt, mert fáztak és éhesek voltak, de már nem bírok velük és különben is, a faszomat már!!! Át kellene vennetek lakásonként kb. tízet vagy húszat, mert úgy európai meg keresztény, nem?
Osztap_Bender
2023. szeptember 20. 18:45
>>>Aerion<<< Nos ez az, amiről itt soha nem lesz népszavazás. A zsidó háttérhatalom nem tűri el a kilépést a gittegyletekből, még végül szuverén, semleges ország lennénk. Talán meg Nagy Magyarország visszaállítása is eszünkbe juthatna. Oda lenne az óriási haszon, amit kiszivattyúznak a hazánkból az unió és a nato "celebjei".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!