Népfront Kötcsén

2023. szeptember 13. 06:22

Erdő Péternek két ok miatt sem kellett volna Kötcsére mennie.

2023. szeptember 13. 06:22
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Lehet, sőt valószínű, hogy ez konzervatív gondolat, de egy keresztény egyházi méltóság ne járjon meccsre olyasvalakivel, aki sem a lopás tilalmát, sem a házastársi hűséget előíró törvényt nem tiszteli. (Lenyűgöző a lelkesedés, amellyel a katolikus egyház beszállt az Orbán-kormány homofób kampányába, de az a helyzet, hogy a «Ne lopj!» és a «Ne paráználkodj» valamivel explicitebb módon szerepel a jézusi útmutatások között, mint bármi, amit a Biblia a homoszexualitásról ír.)

Egyszóval minimum necces, ha Veres András az ismeretlen, de azért sejthető anyagi forrásokból az Adrián orgiázó Borkaival flessel. És nem sokkal jobb a helyzet – sőt – akkor sem, ha kollégája, Erdő Péter egy olyan párt politikai eligazításán vesz részt, amelynek prominensei szintén látványosan fittyet hánynak a magántulajdon, a házasság és – nem utolsósorban – az igazmondás szentségére. Hazudni, lopni, házasságot törni ugyanis a keresztény tanítás szerint súlyos bűn – ennél már csak az a súlyosabb, ha valaki nem szégyelli és bánja, hanem különféle ideologikus magyarázatokkal példaként az ország elé állítja a saját vétkeit.

Erdő Péternek tehát két ok miatt sem kellett volna Kötcsére mennie. Egyrészt azért, mert ő »civilben« is a katolikus egyházat képviseli (mint ahogy egy hivatalban lévő miniszterelnöknek sincs külön civil énje), így semmi keresnivalója egy demonstratívan nem keresztény párt rendezvényén. Másrészt pedig azért, mert aki korpa közé keveredik, annak korpás lesz a reverendája. A Fidesz mára egy minden morális gátlástól megszabadult szavazathabzsoló szervezetté vált, amelynek táborában a jelek szerint békésen megfér egymás mellett a becsületben megőszült hittudós-prímás, az eljárás alatt álló visszaeső adóbűnöző és a kiérdemesült (?) veterán pornósztár – hogy csak a kormánypárt legutóbbi találatait említsük. Ez az elvtelen, opportunista, bűn-relativizáló hozzáállás rövid távon, politikailag talán hasznos lehet, az egyháznak viszont egészen biztosan felmérhetetlen károkat okoz.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Juszt László

Facebook

Idézőjel

Erdő Péter mit fog mondani azoknak, akik bár katolikusok, de nem Fidesz hívek?

Erdő Péter a ma élő legnagyobb egyházjogászok egyike, határainkon túl is nagy a tekintélye, egyesek már a következő pápát látták/látják benne – bizonyára nem nekünk kell felvilágosítanunk, hogyan is szól a keskeny útról, a tű fokáról meg a megbotránkoztatásról és a malomkőről szóló példázat. Így inkább csak arra emlékeztetnénk: olyan magyar püspökök neveit nem nagyon őrzi az újkori történelmi emlékezet, akik a mindenkori hatalom oldalán, privilégiumoktól övezve tudtak valamit tenni a hit védelméért.”

Nyitókép:  MTI / Mohai Balázs

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 02. 18:33
Nos, ha ilyen fejem lenne, jelentkeznék valamelyik Isten háta mögötti zsinagógában, hogy rólam mintázzák a helyi utálatos képet.
Gullwing
2023. szeptember 14. 20:02
Buzi nem te mondod meg ki hova megy... már nem.
Volo
2023. szeptember 14. 15:29
Mi a fasz közöd van hozzá, hogy egy általad nem követett vallás képviselője, mikor, hova megy? Mit ugatsz bele ilyesmibe? Mi sem ugatunk, ha a zsidók, sőt zsidó vallásitisztség viselők elmennek a libsi bagázsba!
auditorium
2023. szeptember 14. 09:50
Miért botránkozik meg azon, ha a BÉKEszerető emberek és egyházi képviselők ott voltak Kötcsén ? Önnek lenne joga előirni, ki vehet részt a találkozón ? Vegye már észre, hogy egyre több ország sürgeti az ukrán-orosz diplomáciai békés tárgyalásokat, mert ha igy megy tovább ott kő-kövön nem marad és a lakosság létszáma egyre csökken. Európa pedig, Önnel együtt, egyre nehezebben él a növekvő infláció miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!