Zacher Gábor: Lesznek, akiknek személyesen kívánok majd boldog új évet

2023. december 29. 12:22

A toxikológus a fiataloknak is üzent: „Nyugodtan menjenek el bulizni (...), de ne feküdjenek már este 11-kor a sarokban beszarva, behugyozva, összeokádva.”

2023. december 29. 12:22
null

Zacher Gábor toxikológus, sürgősségi főorvos volt az ATV Egyenes beszéd vendége. A csatorna egy friss kutatásra hivatkozva arról számolt be, hogy a hiedelmekkel ellentétben az alkohol kis mértékben sem tesz jót az emberi szervezetnek. Zacher Gábor toxikológus a műsorban megerősítette, hogy a tanulmány alapos kutatás után jutott arra, hogy pontosan nulla milligramm az a mennyiségű alkohol, amit bátran lehet bárkinek javasolni fogyasztásra.

Minden, ami több ennél, az tulajdonképpen egy apró szög a koporsóba”

– fogalmazott a toxikológus.

Zacher Gábor szerint ha valaki egy kellemes vacsora után jó társaságban 1-2 sört néha megiszik, abból nem lesz gond. A problémát abban látja, hogy az emberek nem tudnak mértéket tartani.

Ráadásul most itt volt a karácsony, amire a száraz novemberrel rápihentek az emberek, most pedig itt van a nedves december, aminek a mértéktelen fogyasztás áll a középpontjában” – mondta. Hozzátette: „Ráadásul nyakunkon a szilveszter, amikor mindenkinek kötelezően piálnia kell, és tök boldognak kell lennie.” 

Mint elárulja, ő elsején ugyanúgy megy majd dolgozni, 

és lesznek, akiknek személyesen kíván majd boldog új évet.

Zacher Gábor a fiataloknak is üzent: „Nyugodtan menjenek el bulizni, fogyasszanak alkoholt egy bizonyos keretrendszeren belül. De ne feküdjenek már este 11-kor a sarokban beszarva, behugyozva, összeokádva.”

Az adásból kiderült, hogy – az egykor divatos – italba kevert, elkábítós drogok némiképp visszaszorultak hazánkban, ugyanakkor ma Magyarországon körülbelül 900 ezer alkoholista ember él, 

és az egy főre eső alkoholisták számában az ország első helyen áll az Európai Unióban.

Zacher elárulja, hogy január 1-jén ő mindig mentős szolgálatban van. Mint fogalmaz: szereti munkával kezdeni az évet.

Nyitókép: ATV képernyőfotó

 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. december 30. 03:06
Fiatalság bolondság, és a mérték ilyenkor a vödör... Aztán akinek esze van, az tanul belőle.
Zubkov
2023. december 29. 23:02
Jó nagy bunkó vagy Gábor. Ezt a szókincset hol tanultad? Te nem vagy alkoholista, csak egy túlsztárolt beteg ember. Egoisták gyöngye.
Roadkill
2023. december 29. 19:16
milyen érdekes, 900 ezer alkesz van, és pont ennyi a dk szekta híveinek száma is, sőt, az átfedés is szinte 100%
KBA98
2023. december 29. 17:32
Gratulálok a celeb dokinak, hogy ilyen fantasztikus szókinccsel rendelkezve bocsájtja útra a bulizni kívánó fiatalokat! A fiának mit mondott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!