Több millió nyugdíjast érint ez a pénteki jó hír

2024. január 12. 11:56

„Megvédjük a nyugdíjasokat!” – írta a Facebook-oldalán a miniszterelnök.

2024. január 12. 11:56

„A mai naptól érkezik a 6 százalékkal megemelt nyugdíj. Megvédjük a nyugdíjasokat!” – írta a Facebook-oldalán a miniszterelnök.

Lapunk korábban már beszámolt róla, hogy pénteken érkezik a hat százalékkal megemelt nyugdíj, több mint két és félmillió idős ember kap átlagosan 13 ezer forinttal többet. Februárban pedig jön a 13. havi nyugdíj is, vagyis jövő hónapban kéthavi járandóságot visz a postás.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. január 13. 10:24 Szerkesztve
"SzerintemEz D-dúr és e-moll 2024. január 12. 18:00 Kinek - kinek ahhoz képest a nyugdíja, hogy mennyi járulékot fizettek be és hány évig dolgoztak. Akik okosba' megoldva sunnyogtak, csaltak, azok nyugdíjasként szopnak." Kicsit el vagy tévedve. Akik régebben mentek nyugdíjba, aránytalanul kisebb a nyugdíjuk, mint a közelmúltban nyugdíjba menőknél, azonos foglalkozási köröket nézve. Ez a hazánkban alkalmazott rossz nyugdíjrendszer miatt van, amely nem a sokévi inflációnak megfelelően szorozza fel a régebbi fizetéseket. Másrészt, a járulék befizetésének mértékét már figyelembe vették akkor, amikor a nyugdíjat megállapították. Az után nyugdíjas már nem fizet be további járulékot, ezért igazságtalan a további megkülönböztetett százalékos nyugdíjemelés. Ausztriában pl igazságosabb nyugdíjrendszer van, ezért nem akkora a leszakadás mértéke a kis nyugdíjak vonatkozásában.
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 13. 06:28
"Szerintem ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. január 13. 06:14 Hú B+ hol vagyok én még a nyugdíjtól, hát jó sok kört le kell még futnom addig. Én csak azt írtam, hogy a nyugdíj összege attól függ, hogy ki mennyi járulékot fizetett be és mennyi időn keresztül. Ez a nyugdíj kiszámításának módja és ez azt jelenti, hogy azoknak kevés a nyugdíja, akik kevesebbet is tettek le az asztalra, netalán okosba' járulékot csaltak. Mindenki a saját nyugdíja kovácsa." Még kínosabb! Ezek szerint árvaházban nőttél fel és nem voltak szüleid, rokonaid, akiknek sorsán nyomon követhetted az elmúlt bő három évtized munkaügyi mizériáit. A kilencvenes évek többmilliós munkanélküliségét, a kényszernyugdíjazásokat, a munkáltatók tömeges visszaéléseit, a nyugdíjszabályozás változásait. De te biztos jobban tudod, hiszen olyan magabiztosan megmondod a frankót!
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 13. 06:03
"Szerintem ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. január 12. 18:00 Kinek - kinek ahhoz képest a nyugdíja, hogy mennyi járulékot fizettek be és hány évig dolgoztak. Akik okosba' megoldva sunnyogtak, csaltak, azok nyugdíjasként szopnak." Ezt értsük úgy, hogy neked is 400 ezer forint felett van a nyugdíjad, mert az Orbán-rendszer méltányosan díjazza a szocialista érában szerzett érdemeidet?
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 12. 17:02 Szerkesztve
"Sárkány 2024. január 12. 16:48 Apám minden adót becsületesen befizetett, vezetőként ment nyugdíjba 300ezer forintot kapott 2020-ban. Mára ez 400ezer forint lett..." Csakszólok! Ma Magyarországon a 2,3 millió nyugdíjasból csak kb. 100 ezernek éri el vagy haladja meg a nyugdíja a 400 ezer Ft-ot. A legtöbb nyuggernak 150-200 ezer Ft körüli a nyugdíja, de kb. 300 ezernek még a 140 ezer Ft-ot sem éri el. https://www.ksh.hu/stadat_files/szo/hu/szo0035.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!