Botrány Budapesten: Koppenhágából vesz fel százezreket bizottsági tagként a helyi LMP-s elnök lánya

2024. március 29. 13:22

Az üléseken nem jelenik meg, ám az Egészségügyi és Szociális Bizottság külsős tagjaként szép kis bevétele származik a XVIII. kerületi LMP-elnök lányának. A családi szál odáig vezet, hogy az édesapa a pártjához tartozó politikus helyett Gyurcsány Ferenc jelöltjéért lobbizik.

2024. március 29. 13:22
null

Nyitókép: XVIII. kerület Facebook-oldala

A Mandinerhez eljutott dokumentumok alapján a XVIII. kerületi LMP elnökének lánya úgy vesz fel június óta százezreket az önkormányzattól, hogy közben Dániában él.

A közösségi profiljai alapján Vagányi Eszter Koppenhágában tanul – ettől még ugyan részese lehetne az Egészségügyi és Szociális Bizottság munkájának, van közvetlen járat Budapestre, ám a jegyzőkönyvek szerint „igazoltan távol” volt az ülésektől.

A bizottság külsős tagjaként a minimálbér 50 százalékának megfelelő tiszteletdíj jár neki – a minimálbér december 1-je óta bruttó 266 800 forint –, ami nem rossz bevételi forrás, ha cserébe egyetlen ülésen sem kell részt vennie.

Nem ez az első alkalom, hogy a baloldalon külföldről is szívesen osztogatnak tanácsokat: Korányi Dávid havi 900 ezer forintért „segített” Budapestnek New Yorkból, az MSZP-s Tóbiás József pedig akkor sem mondott le parlamenti mandátumáról, amikor Tenerifére költözött.

A történet érdekessége, hogy információink szerint Vagányi Eszter édesapja, a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság külsős tagja,

Vagányi Ferenc helyi LMP-elnökként most azért lobbizik, hogy pártja Szaniszló Sándor DK-s polgármestert támogassa a következő választáson – annak ellenére, hogy az LMP országos elnöksége már döntött Banga Zoltán mellett.

Innentől Ungár Péteréknél pattog a labda, ám hatalmas meglepetést jelentene, ha végül az LMP-s Banga Zoltán helyett Gyurcsány Ferenc polgármesterét erősítené a párt, hiszen Ungár elnökként azt ígérte, az LMP külön indul a fővárosi választásokon, többek között Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségét támogatva.

Banga Zoltán a Mandinernek adott interjújában ráadásul arról beszélt, éppen amiatt válik ki az ellenzéki összefogásból, mert a DK-vezette képviselő-testület a közösen összeállított választási ígéreteket nem feltétlenül érezte iránymutatásnak a működés során.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­n­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Mich99
2024. április 23. 19:48
A diák segély és diákhitel Dániában is csak akkor jár, ha nincs más jövedelem. Tudnak a dánok erről a munkáról?
Mich99
2024. április 23. 19:43
A Moslékon belül, egymás ellen is folyik a mutyi! Ha Fletó KERESZTAPA rábólint, akkor minden disznóság mehet...
Tara Verde
2024. március 29. 21:56
Az ellenzék még a lopásban is pitiáner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!