Elemző: a hídpénzbotrány is csak azt bizonyítja, hogy Karácsony egy báb Gyurcsányék kezében

2024. április 17. 17:29

Deák Dániel azt is elmondta, mi a valódi célja a DK elnökének.

2024. április 17. 17:29
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: Karácsony, Gyurcsány és Balázs Péter volt külügyminiszter, még 2018-ban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A Lánchíd felújításának körülményei már régóta napirend vannak a fővárosi politikai ügyek között – mondta lapunknak a hídpénzbotrány fejleményei kapcsán Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője emlékeztetett: amikor az A-Híd megkapta a felújítás lehetőségét, tudni lehetett, hogy jelentősen megdrágult a beruházás, miközben csökkentették a műszaki tartalmat. 

Már akkor látszott, hogy valami gyanús ügylet lehet a háttérben, hiszen ennyivel nem emelkedtek az árak.

A most nyilvánosságra került információk szerint pedig különféle baloldali politikai-gazdasági érdekkörök készpénzben vettek ki milliárdos összegeket ebből a beruházásból. Budai Gyula információ is ezt erősítették. 

Mindez pedig azt támasztja alá, hogy Karácsony Gergely csak egy kirakatban lévő báb, igazából a Gyurcsány-féle politikai érdekkörök irányítják a fővárost, ők vannak fontos pozíciókban, és hordják szét a pénzt” – fogalmazott az elemző. Ha pedig ezt nézzük, Karácsony védekezése, hogy nincsenek információi, nem tud erről az ügyről semmit, még el is hihető – tette hozzá. 

Támadási felület

Ez az ügy nyilván tovább gyengíti a főpolgármester pozícióit, komoly támadási felület, gyakorlatilag minden kihívója az ügy alapos kivizsgálását követeli – mutatott rá Deák Dániel. 
Az elemző szerint azok a pártok, amelyek az eddigi botrányok ellenére kitartottak Karácsony mellett, azokat ez sem tántorítja el, 

de a szavazói tömb már jelentősen megcsappant a 2019-es választáshoz képest. 

„Akkor még Karácsony egy újszerű, országosan is népszerű politikusnak számított, de azóta egymást érik a korrupciós botrányok, 2022-ben a baloldal egyik miniszterelnök-jelöltjeként pedig súlyos kudarcot vallott az előválasztáson” – mondta Deák, aki szerint nem véletlen, hogy több ellenzéki kihívója is akad a főpolgármesteri versenyben. 

Gyurcsány igazi céljai

Az elemző kérdésünkre elmondta: Gyurcsány Ferencnek gyakorlatilag mindegy, hogy ki van a főpolgármesteri pozícióban, neki az a fontos, hogy a közgyűlésben erős többséget szerezzen, illetve, hogy a kerületi polgármesterek közül minél több DK-s legyen. Ő így tud a lehető legtöbb pénz felett diszponálni. Karácsonnyal ugyanakkor eddig sem volt felhőtlen a viszonya, 

a főpolgármester csak azért van Dobrev Klárával egy színpadon, mert nincs politikai mozgástere. 

Ez egy kényszerházasság. Ha pedig Karácsony belebukna egy ilyen ügybe, Gyurcsány egy újabb szereplőt venne elő, akit ugyanúgy a kirakatba lehet tolni – fogalmazott Deák Dániel. 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztrovacsek
2024. április 17. 19:57 Szerkesztve
Kedves mandi szerkesztők! Van egy rossz hírem. Ez a hídpénz botrány pont ugyan olyan mint Karigeri nyelvtudása, a városháza eladása, meg a budapesti dugók. Hiába nyomatjátok orrba-szájba, Budapesten hatástalan, vidéken meg a veszett kutyát nem érdekli.
akkor ki
2024. április 17. 19:20
Takarodj már a politikából te moslék gyurcsótány!
kissb56
2024. április 17. 19:08
A két moslékos bűnöző ügyvédnek vádalkut kell ajánlani, miután kamugeri mehet a börtönbe. A moslékos birkák akik ide is szorgalmasan bérkommentelnek vagy reménytelenül hülyék, vagy van az a pénz amiért égetik magukat.
EX_Terminator
2024. április 17. 19:00
Hiába pörögtök a szarságaitokon, hiába próbálkoztok akármivel és bármivel. Az az marad ami, és soha nem lesz vita és alku tárgya belőle SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN SEMMI SE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!