Elemző a Magyar Péter agresszív viselkedéséről szóló rendőri jelentésről: Ez egy hivatalos irat!

2024. április 30. 14:43

Mráz Ágoston Sámuel szerint kérdéses, Magyar Péter fenn tudja-e tartani a védekezését a hívei előtt, ha nem, a támogatottsága hamar elillanhat.

2024. április 30. 14:43

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Ahogy azt nyilvánossá tettük, lapunk is hozzájutott a korábban a HVG birtokába kerülő rendőrségi jelentéshez, amely pontos képet nyújt Magyar Péter agresszív fellépéséről, a családját, a feleségét és az intézkedő rendőröket akadályozó magatartásáról. Nem mellesleg ezzel a jelentéssel kapcsolatban Magyar Péter rendszerint két módon védekezik. Vagy azzal, hogy „hamis állítások tömkelegét tartalmazza”, vagy azzal, hogy „az egész történés egy megrendezett színjáték” volt. Pedig a két állítás meglehetősen ellentmondásos egymással.

Ezt is ajánljuk a témában

Emellé a megjelent Mandiner-cikkre reagálva tette közzé a politikus az alábbi szöveget, amit teljes egészében idézünk:

„Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az js, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.”

Ezt is ajánljuk a témában

Mindezek, illetve Magyar Péter reakciói kapcsán kerestük meg Mráz Ágoston Sámuelt, a Nézőpont Intézet vezetőjét.

A felvetésre, mennyire hihető a Tisza Párt alelnökének védekezése, a politikai elemző ekképpen reagált: „Ez egy rendőrségi ügy, amire politikai elemzőként azt tudom mondani, most már ott marad a nyilvánosság előtt, Magyar Péter pedig arra koncentrál, hogy a támogatóit meggyőzze arról, ez  csupán egy lejárató kampány.”

Csakhogy „rendőrségi jelentéseket nem szoktak írni lejárató kampányként, hiszen ez egy hivatalos irat”.

Hozzátette: „Számomra, elemzőként az a kérdés, meddig tudja fenntartani ezt a védekezést a saját hívei előtt. Ha ezt nem tudja fenntartani, akkor amilyen gyorsan megnőtt a támogatottsága, olyan gyorsan ol is olvadhat.”

Hozzátette ugyanakkor azt is, „hiába erősek a vádak, hiába nyilatkozott a volt felesége megrázó részleteket a házasságukról, ennek ellenére hirtelen támadt egy követői réteg. Így a pontos hatásmechanizmust nem lehet kiszámolni”.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsoldos
2024. április 30. 18:42
Amúgy nem értem, ez a gnom kis takonygerinc folyton sört vedel nyílvánosan, amikor a szektatársainak nyomja az olcsó, hazug maszlagait. Közterületen nem tilos a szeszesital fogyasztás? Persze lehet, hogy alkoholmentes, de nem hiszem, mert a viselkedésén úgy tűnik, mint aki be van nyomva! https://www.facebook.com/share/r/mDzP4WromB4TT1vc/
agenda
2024. április 30. 17:29
Annyira üres arc, annyira üresfejű - hogy nem látják a "követői"?
Kétes
2024. április 30. 16:42
Mi több! Ha valaki figyelmesen olvasta a híreket, akkor Varga Judit édesanyja is jelen volt Pszicho Peti őrjöngésénél. Sőt barátok is tanúi voltak Pszicho Peti kommunikációjának, ha ezt kommunikációnak lehet nevezni. Tehát tanúk vannak/lehetnek bőven.
levaijan
2024. április 30. 16:31
karakter legyilokoló fidesz tálib rezsim
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!