Elszánta magát az MSZP, akár Pikóra is ráindítanák saját polgármesterjelöltjüket – hamarosan bejelentést is tehetnek

2024. április 12. 05:28

Lehet, hogy Pikó András józsefvárosi polgármester eltaktikázta magát, amikor az MSZP-s képviselők önkormányzati helyeit új arcoknak ígérte oda. A szocialisták helyi elnöke a Mandinernek elmondta, már megvannak a jelöltjeik a külön induláshoz és hamarosan a nyilvánosság előtt is bemutathatják őket.

2024. április 12. 05:28
Vizvári Soma

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Felkészültünk arra, hogy minden körzetben külön indulunk, megvannak a jelöltjeink, megvan a polgármesterjelöltünk” 

– nyilatkozta a Mandinernek Veres Gábor, a józsefvárosi MSZP elnöke.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Pikó András nyolcadik kerületi polgármester elhatározta, hogy megakadályozza a szocialista egyéni választókerületi képviselők újraindulását a baloldali összefogásban a közelgő önkormányzati választáson.

Az Index úgy értesült, kampányában Pikó jelentős mértékben támaszkodna a Szikra Mozgalomra és a C8 civil szervezetre is, ezért egyes körzeteket nekik ígért.

Mi indokolja azt, hogy három inkumbens képviselőjelöltet lecserélünk vadonatújakra, olyanokra akiket nem ismernek a választók, akiket most kellene bevezetni, gyakorlatilag hatvan nap alatt a köztudatba?” 

– bosszankodott Pikó húzásán Veres a Mandinernek nyilatkozva.

A józsefvárosi szocialisták elnöke az atv.hu-nak szerdán azt nyilatkozta, Pikóék egy helyet szántak az MSZP-nek a listán, amennyiben a szocialisták elfogadják az új helyzetet. A polgármester ehhez április 10-ig adott határidőt a nekik, hogy eldöntsék, áll-e az alku, ha nem, akkor a helyüket más kapja meg. Veres a határidő lejárta után, csütörtökön arról tájékoztatta a Mandinert, hogy nem reagáltak az ajánlatra, tehát nem fogadták el.

A józsefvárosi szocialisták elnöke hangsúlyozta, ők a legvégső pillanatig, azaz április 20-ig, a jelöltállítás határidejéig bíznak abban, hogy együtt tudnak indulni a többiekkel. Ám azt is megjegyezte, 

ha Pikóék nem keresik meg őket egy számukra is elfogadható ajánlattal, akkor hamarosan a nyilvánosság előtt is bemuthatják választókerületi jelöltjeiket.

Már csak azért is jó okuk van a külön indulásra Veres szerint, mert azzal számolnak, 

ha indítanak polgármesterjelöltet és 12 körzetben képviselőjelöltet, akkor szinte kizárt, hogy az MSZP azt az egy kompenzációs listás helyet ne szerezné meg Pikóék nélkül is.

Erzsébetvárosban majdnem pontosan ugyanez a helyzet

Mi már arra készülünk, hogy tíz embert indítunk a VII. kerületben és a jelöltjeinkkel már a különböző kampányanyagainkon dolgozunk. Zajlik a fotózás, a szórólapok megtervezése,

tehát a folyamatok elindulatk, de mindez nyilván visszavonható, ha végül sikerül időben megállapodnunk”nyilatkozta a napokban a Mandinernek Devosa Gábor erzsébetvárosi MSZP-s képviselő.

Ezt is ajánljuk a témában

A VII. kerületben a Momentum nem hajlandó elfogadni, hogy a baloldali összefogás ismét azokat az MSZP-s jelölteket indítsa el a júniusi önkormanyzati választáson, akik 2019-ben megnyerték a körzetüket. Erre pedig a helyi MSZP úgy reagált, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén pártjuk mind a tíz körzetben saját jelöltet indít.

A józsefvárosiakétól annyiban különbözik az erzsébetvárosi szocialisták döntése, hogy utóbbiak azt hangoztatják, a DK-s polgármesterre, Niedermüller Péterre nem szándékoznak ráindítani, 

azzal kapcsolatban él egy központi megállapodás, amelyet tiszteleben tartanak.

Devosa annak a véleményének azonban hangot adott, hogy Niedermüller Péter jelenlegi polgármesternek lenne feladata abban, hogy időben megállapodás szülessen a jelöltekről.

„Polgármester úrnak a kerület vezetőjeként kötelessége ebben a dologban elöl járni. Ezeket az egyeztetéseket az újrajelölt polgármesternek kell koordinálnia. Már persze abban az esetben, ha a kerületi ellenzéki többséget meg akarja tartani” – fogalmazott.
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­g­­­ö­­s­­ ­l­­­á­n­y­o­k­­ ­v­­­á­­r­n­­a­­­k­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 20. 17:53
Kiváncsi vagyok az itt fröcsögő Orbán-hivek választások utáni hsz-eire, vajon hogyan magyarázzák a FIDESZ képviselői létszáma csökkenését. Bár valójában sejtem, mi fog történni. Egyesek kussolnak, mások terelni próbálnak. viszont 5m007h 0p3ra70r majd azzal jön, hogy nem is valósak a végeredményt közlő számok.
Reszelő Aladár
2024. április 12. 10:49
Nagy talány lesz, hogy Budapest kíván-e egy újabb ciklusnyi visszafejlődést. Nem lesz könnyű elmagyarázni az átlag ellenzéki szavazónak, hogy minden gyűlölet ellenére Orbánnak sokkal kevésbé rossz, ha az utca tele csövessel, a kátyúk csak szaporodnak a buszok pedig ritkulnak. A Bibliából meg tudjuk, hogy az ember márcsak olyan, hogy egy közvélemény kutatáson hiábta tud elsöprő többséggel nyerni a közbiztonság mint téma, ha a vasárnapi szavazáson végül a tűcsere program nyer.
Mandiner444hu
2024. április 12. 10:32
Lemondott a kakaevő spanyol szocialista politikus Nem bizonyult jó ötletnek, hogy az interneten jelentkezett szexrabszolgának és még a személyijét is megmutatta. Ő volt a város család- és gyermekügyi tanácsnoka. https://444.hu/kepek/2024/04/12/lemondott-a-kakaevo-spanyol-szocialista-politikus-18
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!