Fiala: Hogy jövök én ahhoz, hogy megszóljam a Lánczi Andrásnak a fiát? (VIDEÓ)

2024. április 21. 18:59

Az ATV műsorában a Hivatal első, Magyar Péter mozgalma ellen indított vizsgálata is téma volt.

2024. április 21. 18:59

Nyitókép: Képernyőfotó

Az ATV Csatt.2 című műsorának legutóbbi adásában a vendégek először azt a témát járták körül, hogy elindította első vizsgálatát a Szuverenitásvédelmi Hivatal. A felvezetőben a csatorna felidéze, hogy mindez azt követően történt, hogy felmerült annak a gyanúja, hogy külföldről finanszírozzák Magyar Péter mozgalmát. A hivatal arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

a Magyar Nemzet csütörtökön napvilágot látott információi alapján – melyek szerint „Magyar Péter mögött Bajnai Gordon elhíresült cége áll ”indítja meg a vizsgálatot.

Ezt is ajánljuk a témában

Egri Viktor műsorvezető először Szabó Lászlót szólította meg. A producer azt javasolta, hogy „fogadjuk el közös nevezőként, hogy a harmadik évezredben minden korábbinál több mód áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy ország, hogy egy nemzet – a kettő nem feltétlen esik egybe – politikai, gazdasági, kulturális és médiaszverenitása támadás alá kerüljön. S talán

minden korábbinál több ok is van arra, hogy ezt megvédje egy ország.

Ezért szerintem helyes, ha egy ország felkészül az ilyen típusú helyzetek kezelésére. A Szuverenitásvédelmi Hivatal felállításával a kormány ezt a helyzetet ismerte fel”.

Szabó a szóban forgó ügy kapcsán megjegyezte, most a Hivatal azt mondta ki, hogy „egy korábban, 

az országgyűlési választásba beavatkozó, külföldi cég ismét felűnt egy magyar politikai aktor partnereként.

S azt mondja teljesen nyíltan – nem nyomozta, nem kutatta, ezt az aktor maga tette közzé a saját honalpján –, hogy ezt megvizsgálja, hogy ez mit jelent, mit hoz magával. Eddig semmi különleges nem történt; ha olyan dolog derül ki, ami jogszabályi beavatkozást igényel, akkor az megtörténik” – mondta el a producer.

„Gyakorlatilag a sajtó miatt van az egész”

Egri ezután azt a kérdést tette el, hogy nem probléma-e az, hogy „ez teljesen egybecseng a magyar politikai paletta egyik résztvevőjének kampányszlogenjeivel.

Nézzük azokat a hirdetéseket, ahol Magyar Pétert behelyezik a dollárbaloldalra” – fogalmazott.

Erre Fiala János úgy reagált, hogy „könyörgöm, ezt már a Bereményi (Bereményi Géza magyar író – szerk.) megírta már a Cseh Tamásnak: »Ha te ideállsz,én odaállok. Ha te odaállsz, én ideállok«. Mint a gyerekek a homokózában!

Hogy jövök én ahhoz, hogy megszóljam a Lánczi Andrásnak a fiát”. 

A riporter ezután azzal folytatta, hogy „de itt feltennék egy teljesen lényegtelen kérdést, mint Columbo. Az hogy létezik, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak van Facebook-oldala, de nincs honlapja. De az is hogy lehet, hogy Lánczi Tamás hol a saját oldalán, hol a Hivatal oldalán kommunikál?”

Fiala arra is kitért, hogy „nagyon sokat segített Orbán Viktor, aki elmondta, hogy gyakorlatilag a sajtó miatt van az egész.

Az ember elolvassa a Magyar Nemzetet, és utána rájön, hogy neki el kell járnia”. 

Itt vette át a szót Nagy József, a 24.hu újságírója, aki megjegyezte: „ez a Hivatal nem egy hatóság, tehát nincsen semmiféle komoly jogköre. Ezzel a hivatallal kommunikálni lehet, propagandát lehet vele terjeszteni” – hangzott el. 

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­g­ö­­s­ ­l­­­á­n­­y­o­­k­­­ ­­v­á­­r­­­n­­­a­­k­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
ipolypart2
2024. április 21. 22:05
Talán, nem megszólni kellene, hanem értelmesen véleményt mondani róla.
2024. április 21. 20:45 Szerkesztve
Azt én sem tudnám megmondani, honnan jöszz, de jössz... Annak dacára is, hogy mindenhonnan kirúgtak az ócska arroganciád miatt mégis jössz.... (bár ne tennéd, havas után te vagy a következő tehetségtelen média- zsidó)
kuzmics
2024. április 21. 20:33
Pózoló buta hólyag!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!