„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

2024. április 26. 18:27

Mező Gábor hívta fel a figyelmet az 1976-os „Kisfiúk és nagyfiúk” című film egyik beszédes részletére.

2024. április 26. 18:27
null

Nyitókép: Facebook

Mező Gábor újságíró, hivatalos Facebook-oldalán osztott meg egy rövid részletet az 1976-os „Kisfiúk és nagyfiúk” című filmből, amelyben Ungváry László és az akkor 12 éves Geszti Péter között a következő dialógus hallható: 

Milyen munkahelyet választanál?” 

– kérdezi Ungváry Gesztitől, aki erre így válaszolt: 

Olyat, ahol nem nagyon kell dolgozni. Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék.”   

„Hát nem is lettél... Mondjuk azt nem mondta el, hogy az apja rádiós-tévés szerkesztő, az anyja meg külkeres, szóval a valóságban tényleg nem nagyon fenyegette az a veszély, hogy valaha kétkezi munkát kelljen majd végeznie. Persze akkor, gyerekként nyilván nem tudott semmit” – írta a Mező Gábor bejegyzésében. Az említett filmrészletet alább tekinthetik meg:

 

 

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcd2k
2024. április 29. 19:06
Bell & Sebastian 2024. április 27. 08:55 A Nemzeti Vágta ötletét lopta, ebben annyi az ő érdeme, hogy a rendezvényt az erre teljesen alkalmatlan Hősök terére tette. Oláh Ibolya legsikeresebb dala minden taktusában egyezik egy francia dallal, azt is lopta. Lényegesen több bukás kísérte pályafutását mint siker, ami siker azt is lopta.
Káj-Ármin
2024. április 29. 11:32
Ez egy tévéfilm, és nem igazi dokumentfilm, Vámos Miklós novelláira épül a forgatókönyv. Ettől függetlenül biztos Geszti sem akart munkás lenni, mint ahogy Kovács Ákos, Rákay Kálmán, sőt maga Orbán Viktor sem... Meg a Puskás Öcsi is inkább focizni szeretett...
szarvas-2
2024. április 29. 11:17
Zsici őszinteség. És ezzel a majommal állt össze a Várhelyi...Madarat tollárol,embert barátjárol. A Geszti lenéz és utál minket,mint a szart.. :)
catalina11
2024. április 28. 16:42
KK75 2024. április 26. 18:34 A jóléti proletárok, azaz, akik mindig egy rendszeren élősködnek így vagy úgy, viszont kifelé megy mindig a nyálas kamu baloldaliság. Ezeknél olyan a közteherviselés, hogy a köz sosem vonatkozik rájuk, de mindig élharcosként vannak aposztrofálva. Tulajdonképpen sosem voltak vesztesek (sem anyagi, sem erkölcsi értelemben), de ha nincsenek csúcson, akkor már világ fájdalmat és igazságtalanságot kiáltanak. Gyakorlatilag az egész progresszivitás az élősködésre van kihegyezve, mindig mások kárára kísérleteznek, a munkát csak szavakkal teszik a dolgokba, viszont az álszentség olyan mértékű, hogy már maguk is elhiszik a mártírrá válást. " pontos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!