Karácsonyék eltörölnék a gyermekvédelmi törvényt, helyette LMBTQ-inkluzív oktatást szabadítanának a gyermekekre

2024. május 15. 13:55

Mivel a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció közösen indulnak az EP-választáson, így felmerül a kérdés: vajon Gyurcsányék is támogatják Karácsonyék genderideológiájú törvénytervezetét?

2024. május 15. 13:55

Nyitókép: Budapest Pride Facebook-oldala

Idén június 22-én lesz a Budapest Pride Felvonulás. A szervezők legalább 35 ezer főre számítanak, ám idén azt az elvárást támasztják a résztvevő pártok felé, hogy a szimbolikus kiállás mellett konkrét vállalásokat tegyenek, amivel „előmozdítják az LMBTQ-közösség jogi és társadalmi egyenlőségét”. 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd – a Zöldek Pártja a felhívást követően pár napon belül jelezte: elfogadják a Budapest Pride vállaláscsomagját, és törvényjavaslatot fognak benyújtani a LMBTQ-jogok előmozdítása érdekében. 

A vállalások között olyan megosztó ideológiai célok szerepelnek, mint az azonos nemű párok örökbefogadásának, vagy a név- és nemváltoztatás bevezetésének támogatása.

A Párbeszéd ezen felül bejelentette, hogy a parlamentben kezdeményezi a gyermekvédelmi törvény eltörlését, illetve az Alaptörvény módosítását. Karácsonyék egészen pontosan törölnék az Alaptörvény L) cikkelyében szereplő azon részt, amely kimondja, hogy „Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.” 

Párbeszéd – a Zöldek Pártja vállalásai a 2024-es Budapest Pride Felvonulás alkalmából. (A kép forrása: a Párbeszéd Facebook-oldala)

Időközben a Budapest Pride szervezői a Facebookon közölték, hogy a Párbeszéd – Zöldek társelnökei, Szabó Rebeka és Barabás Richárd hivatalosan is aláírták és átadták a 2024-es Budapest Pride Felvonulás alkalmából megszületett dokumentumot. Mint írják: „Ettől az évtől kezdve csak azok a pártok és politikai mozgalmak indíthatnak járművet a Budapest Pride Felvonuláson, amik aláírják az alábbi vállaláscsomagot.

A dokumentum aláírásával 

Karácsonyék vállalják, hogy a gyermekvédelmi törvény helyett olyan jogszabálytervezetet nyújtanak be a parlamentben, amely támogatja az LMBTQ-inkluzív oktatást.

A Budapest Pride egyik főszervezőjeként működő Szivárvány Misszió Alapítvány azt tervezi, hogy az összes politikai pártot megkeresi a kezdeményezéssel.

Mivel a Párbeszéd – Zöldek és a Demokratikus Koalíció egy listán indulnak az EP-választáson, illetve számos településen – így a fővárosban is – több közös jelölttel mérettetik meg magukat a helyhatósági voksolásokon, így felmerül a kérdés, hogy vajon Gyurcsányék is támogatják-e Karácsonyék genderideológiájú törvénytervezetét?

A témában megkerestük a Demokratikus Koalíciót. Amint a felvetett kérdésre válaszolnak, cikkünket azonnal frissítjük!
 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­e­l­d­ ­a­ ­­­s­z­e­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
coyote-0
2024. május 16. 12:58
"Idén június 22-én lesz a Budapest Pride Felvonulás." Hogy mik vannak. Én meg azt hittem, hogy ebben a homofób fasiszta diktatúrában üldözik a buzikat.
coyote-0
2024. május 16. 12:55
Hadd döntsék már el a szülők, hogy normális embert vagy valami degenerált korcsot akarnak nevelni a gyerekből.
Simbaya
2024. május 15. 21:14
A két szélső majom valahonnan ismerős, de az a középső valami az mi? Még a táplálékláncban sem tudom elhelyezni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!