Óriási vita kerekedett az anyák napi posztomnál

2024. május 07. 17:06

Ha egyszer lesz egy új politikai rendszer, remélem, a döntéshozó első dolga lesz bevezetni az emberi jogi oktatást az alaptárgyak közé.

2024. május 07. 17:06
null
Mérő Vera
Mérő Vera
Facebook

Nyitókép: Mérő Vera Facebook-oldala

„Óriási vita kerekedett az anyák napi posztomnál, az emberi méltóság tisztelete körül, márminthogy az mindenkit megillet. Sokáig fogtam a fejem, ahogy sokan elvitatták ezt az alapvetést, aztán rájöttem, hogy egyszerűen nem ugyanarról beszélünk. Egy embert, a személyét tisztelni nem ugyanaz a tisztelet-fogalom, mint ugyanezen ember méltóságának tisztelete. Az egyiket ki kell érdemelni – bár én erre szívesebben használom a tekintélyt –, a másik jár mindenkinek, elidegeníthetetlen jogként.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Mérő Vera

Facebook

Idézőjel

Boldog anyák napját mindenkinek, aki anya, és aki nem az.

Az a szomorú, hogy mint az említett kommentfolyam is mutatja, ezek a fogalmi különbségek nem képezik az általános műveltség részét. Mégis hogyan beszélhetnénk társadalmi közös minimumról ott, ahol az oktatás még arra sem jó – az utóbbi 70-80 évben –, hogy az univerzális alapértékek (például: az emberi méltóság tisztelete) mentén közlekedhessünk, élhessünk egymás mellett, viszonylagos békességben? Ha egyszer lesz egy új politikai rendszer, remélem, a döntéshozó első dolga lesz bevezetni az emberi jogi oktatást az alaptárgyak közé. Mert anélkül nehéz elfogadni egymást, hogy megtanuljuk: az elfogadás és az emberi jogok tisztelete a legerősebb békefenntartók.”

*

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­­­a­­z­­­i n­i­­m­f­o­­m­­á­n­­i­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
altercat1
2024. május 09. 08:58
Má' bocsi, de te vetted egy kalap alá a két "tiszteletet". Külön oktatni felesleges, minden gyerek átéli akár az iskolában is, hogy van tisztelet és van tiszteletlenség. Vagy csak úgy a jövés-menésben, vagy néhány tasli kíséretében. (Amerikában végső esetben lövöldözés a vége az emberi méltóság megsértésének.)
rocktoberi-2
2024. május 09. 04:51
Tiszteljél vagy rohadj meg! Libsi alapvetés. Ez egy idióta.
kar-6-alom
2024. május 08. 21:54
"Az a szomorú, hogy mint az említett kommentfolyam is mutatja, ezek a fogalmi különbségek nem képezik az általános műveltség részét." Á, a kis felsőbbrendű! Ha valaki nem ért egyet vele, az műveletlen. Eszébe sem jut, hogy esetleg ő fogalmazott-e kétértelműen, netalán az ő álláspontja sérthet másokat... NEM! Aki ellenvéleményt fogalmaz meg, az suttyó!!! Verácska! Az önkritika nem egy elvetendő műfaj, ajánlom szíves figyelmedbe a gyakorlását!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!