Apák napja

2018. június 13. 19:30

Mind a lányoknak, mind a fiúknak szükségük van apaképre, apai példára.

2018. június 13. 19:30
Botos Katalin
Magyar Idők

„Valójában a gyermekeknek mindkét szülőjükre egyformán szükségük van. Mind a lányoknak, mind a fiúknak szükségük van apaképre, apai példára. Harmonikus ember akkor fejlődik belőlük, ha a két különböző személyiség egyaránt hatással van rájuk. A két nembeli szülő különbözik, de éppen identitásuk megélése az, ami alkalmassá teszi őket apai és anyai szerepeik megélésére.

Mindig szomorúsággal töltött el, amikor híres zenészek keresték önmagukat, nem tudván, hogy férfiként vagy nőként lenne teljes amúgy igen gyorsan elsuhanó életük. Nem tudván, hogy nem a nemük fontos, hanem az emberségük.

Nem könnyű napjainkban férfias férfiakra lelni. Nem a macsókra gondolok. Olyan férfiakra, akikre egy asszony bátran támaszkodhat. Aki mellett nem kell félni, mert minden, a nő számára nehéz technikai problémát megold, és megvédelmez az esetleges tolakodó magatartásoktól. Akivel élethosszig tartó terveket lehet szőni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. december 05. 20:13
IGEN
citizen12
2018. október 02. 20:09
Manapság, a sokszor túlzó feminizmus és a genderizmus korában már nagyon is szüksége van a társadalomnak a férfiszerepek megerősítésre. Mi katolikusok vagyunk, s engem, mint apát katolikus szokás szerint március 19-én, Szent József napján köszönt a családom. Én meglennék az ünnep nélkül is persze, mégis fontosnak találom. Így látják a gyermekeim, ismerőseim is, és tudatosodik bennük az apák hivatásának, szerepének fontossága.
annamanna
2018. augusztus 21. 21:43
Igazad van, ennek a fogalmazásnak bántóan hamis csengése van. Miért kéne minden bonyolult technikai problémát megoldania? Nem vagyunk hajótöröttek egy lakatlan szigeten, hogy minden problémát házon belül legyen muszáj megoldanunk. Ez nem a férfiasság fokmérője, szerintem sem. Még a független gondolkodást nem mondanám feltétlenül fokmérőnek; de bizonyos fokú kockázatvállalási hajlandóságot azért mégis. A nők sokkal inkább biztonsági játékosok, a nőtől nem gáz, ha gyáva. A férfinál talán ez az a tulajdonság, ami alapján ítél felőle a környezete: "Bevállalja?"
márami
2018. július 30. 19:54
Érdekes, hogy Orbán úgy hirdette meg a legutóbbi nemzeti konzultációt, hogy "megállapodást akar kötni a magyar nőkkel". Az apák, a férfiak csak akkor jutnak eszükbe, amikor éppen a melegekkel szemben kell védelmezni a hagyományos családot. Akkor rögtön megtalálják a férfiakat is, hirtelen fontos lesz a szerepük a gyerekvállalásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik