Liberális CEU-cunami

2018. június 27. 08:26

Liberális oktatási reformok nevében falusi iskolák tömegét zárták be. Hát ezt a témát úgy nem reagálta túl a szoclib elit és kiszolgálói.

2018. június 27. 08:26
Máté T. Gyula
PestiSrácok.hu

„Hány cikk született az elmúlt pár napban a CEU-ról? Én öt perc után meguntam a számlálgatást. Az életben nem járt oda annyi magyar hallgató, ahány Soros-egyetemet féltő és dicsőítő anyagot összehoztak a libbal oldalon. Ennyire függenek tőle? Hiszen csak egy »öregember«, aki »semmit sem tud tenni Magyarország ellen«. Ha így van, miért annyira fontos az érdekeinek a védelme?

Volt egy időszak Magyarországon, amikor beköszöntött a bolognai rendszer, egyéb liberális oktatási reformok nevében falusi iskolák tömegét zárták be. Hát ezt a témát úgy nem reagálta túl a szoclib elit és kiszolgálói.

Ezzel több ezer gyerektől vették el az esélyt a boldogulásra. A CEU-ra a hivatalos adatok alapján tavaly 190-en kerültek be Magyarországról – a többiek, 1400-an – a Soros-világból érkeztek. Félreértés ne essék, senki nem sajnálja tőlük ezt a dolgot. Mindenki azt csinál, amit akar. Az ő gondolkodásuk szerint: aki meg tudja fizetni…

De azért biztos, hogy ez a világ legnagyobb problémája? Nem csak a gender-semleges vécék bevezetése a magyar oktatásban? Amiért izgulnunk kellene?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
márami
2018. október 29. 05:21
Milyen érdekes, hogy akkor, amikor Orbán és a fél kormány Soros pénzén tanult, akkor még nem volt baj, hogy a nyílt társadalom, a demokrácia, a civil társadalom eszméit szívták magukba. A rendszerváltáskor még hasznosak voltak ezek az eszmék, most viszont már nemzetellenesek? Ne nézzenek már hülyének. Egy jól működő és sok magyar fiatalt itthon tartó egyetem elűzése nem lehet nemzeti érdek, csakis pártérdek. A nemsemleges vécékkel magyarázni az egyetem elűzésének szükségességét még a pestisrácoktól is gyenge teljesítmény.
Pelso j.
2018. október 29. 05:20
A falusi iskolák, nahát. Mindamellett, hogy bezárásuk sajnálatos, viszont a fidesz ma hálás a bamba szociknak, akik 2010 előtt elvégezték helyettük a szennyes munkát, s nekik így már kevesebbe kerül az oktatás. (persze suttyomban, a fidesz is zárt be, bár kevesebbet) Különben, 2010 óta a kétharmad miért nem állított vissza az eredeti állapotot a vidéki iskolák terén, valahogy nem jutott rá idő, ugyebár.
emhem
2018. október 29. 05:19
a cikk (a pestisrácoktól nem meglepő módon) teljes hülyeség, illetve demagóg halandzsa. helyből három logikai bukfenc: 1. kisiskolákat a fidesz is zárt be bőven. 2. a ceu és az akadémia vegzálását főleg nem a kisiskolákat bezáró kormányok kritizálják, hanem a magyar értelmiség, az lmp meg a momentum. 3. a kisiskoláknak semmi köze a ceu-hoz. pl. a ceu-ra egy fityinget nem költ az állam szóval a falusi iskolák bezárását tessék elfelejteni a ceu-val és az akadémiával kapcsolatban, és inkább foglalkozzunk az igazi kérdésekkel, amikre továbbra sem érkezett válasz: 1. mi értelme megkövetelni a ceu-tól, hogy amerikában oktasson? 2. mi értelme államosítani az akadémia kutatóintézeteit, ha nem akarunk beleszólni a dolgaikba? demokráciákban nem születnek törvények indokolatlanul.
1288-as Soros zsoldos
2018. augusztus 01. 09:13
"A múltat végképp eltörölni, semmik vagyunk és minden leszünk" Ennél frappánsabban le sem lehetne írni Orbán életútját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik