Magyar családok gyűjtöttek szíriai gyerekek megsegítésére

2018. július 02. 07:51

Öt és félmillió forint gyűlt össze szíriai keresztény gyerekek megsegítésére.

2018. július 02. 07:51

Mintegy 5,7 millió forint gyűlt össze a Magyar családok a damaszkuszi keresztény gyermekekért elnevezésű akcióban. A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által indított gyűjtés vasárnap este gálaelőadással zárult a budapesti Turay Ida Színházban.

A magyar családok által felajánlott összeggel a fiatalok nyári táborozását segítik Szíria egy biztonságos zónájában. Az összegyűlt összeget átutalják Naim Gharbinak, a damaszkuszi görögkatolikus patriarchátus parókusának, aki a tábort szervezi.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a gálát megnyitó beszédében elmondta, Szíriában hét éve pusztít a háború, az ország fővárosában pedig több mint fél éven keresztül ostromállapot uralkodott. A világ második legősibb keresztény közösségének otthont adó Kelet-Damaszkuszba, ahova az elmúlt években tömegesen érkeztek a belső menekültek is, több ezer rakéta csapódott be.

„Naim Gharbi küldetése lett, hogy lelki erejével, kitartásával és bátorságával segítse a Damaszkuszba menekülő keresztényeket és főként a leginkább rászorulókat, a gyerekeket és a fogyatékkal élőket” – emelte ki az államtitkár.

A damaszkuszi görögkatolikus patriarchátus parókusa ezer gyerek, köztük száz fogyatékkal élő számára szervez nyári táborokat Szíria biztonságos területein, hogy legalább néhány napra elfelejthessék a háború borzalmait és azok lehessenek, amik, gyerekek – tette hozzá.

A tábor anyagi támogatására indult gyűjtés zárásaként rendezett vasárnapi gála megvalósítására magyar művészcsaládok fogtak össze, a zenés műsor számos fellépője között volt Hűvösvölgyi Ildikó, Kisfaludy Zsófia, Sáfár Mónika és Papadimitriu Athina is. A musicalslágerektől kezdve az operettig, táncig, komolyzene és modern zene is szerepelt a műsoron.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége a jótékonysági adománygyűjtést márciusban indította Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet főmunkatársának kezdeményezésére. Az összeget a következő hetekben utalják át Naim Gharbinak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakocka
2018. július 10. 12:24
Kiváncsi vagyok mennyi közöttük a fidesz-keresztény?
__Y__
2018. július 05. 17:50
Ez a valódi szolidaritás, amivel magam is azonosulni tudok! A lényeg az önkéntesség, hogy az emberek szabad akaratukból segítenek.
Bazooka454
2018. július 05. 17:50
Mészáros lemondott 1 másodpercnyi pénzéről. Gratula. Lesz ez még 690 millió is ha Lölö 1 napnyi lóvéról lemond
makapaka2
2018. július 05. 17:49
Kíváncsi lennék, hogy mennyi közöttük az egyébként nagyszájú ballib.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik