Kitörés az élsport burkából

2018. október 08. 14:22

Eldöntöttem, leválasztom magam a szüleimről, és nekivágok az ismeretlennek.

2018. október 08. 14:22
Szilágyi Liliána
WMN

„Viszont amit bátran le merek írni, az az, hogy az elmúlt időszakban rengeteg élményt gyűjtöttem arról, mit is jelent a „»elnőtt« élet számomra.

Ezt szeretném megosztani most veletek.

2016-ban, tizenkilenc évesen az olimpiáról hazajövet rádöbbentem, hogy kimaradt az a rendes, igazi, lázadó tinikor nevezetű időszak az éltemből. A sport és az iskola miatt mindig rendezetten és összeszedetten kellett élnem. Nem voltak kilengések vagy nem céltudatos mozzanatok. Jó tanuló voltam mindig, és az uszodában is a legjobbat próbáltam adni. Egyszerűen nem maradt idő vagy energia arra, hogy ellenszegüljek a rendszernek, amiben éltem. (Ha egyáltalán akartam volna ellenszegülni.)

Nagyon szerettem mindent, amit csináltam, de rá kellett ébrednem, hogy ha nem lépek ki a megszokásokból, a mindennapokból, akkor nem fogok rájönni, ki is vagyok valójában. Nem tudom kiépíteni az önálló életemet, ha mindig csak az előttem álló feladatokra koncentrálok.

Így hát eldöntöttem, leválasztom magam a szüleimről, és nekivágok az ismeretlennek. Meghozva a saját döntéseimet, és elkövetve rengeteg hibát, amiből aztán tanulhatok. Megtalálva az álmaimhoz és a céljaimhoz vezető utamat. Felnőni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2018. december 23. 19:33
Liliána, az egyik legszexibb magyar sportolólány :)
USsange
2018. december 22. 10:32
Tovább is van... ;) Korán ítélkeztél. "Tanulni akartam. A világot… Első lépésként megterveztem szisztematikusan a lázadást. Furán hangzik, de tényleg így kellett. Nem volt túl sok időm rá, mert szeptembert írtunk ekkor, és nekem a következő év januárjában egy amerikai egyetemen kellett lennem. Buliztam, és rengeteget voltam a barátaimmal. Igazából csak próbáltam másolni, amit a korosztályom csinált, követve őket az éjszakába. Mondanom sem kell, hogy fogalmam sem volt, mit csinálok, de aztán megnyugodtam, hogy mások sem tudták körülöttem… Azt hittem, hogy ez az egész nagyfokú szabadságérzéssel fog majd párosulni, mert nem kell törődnöm a feladataimmal. Az úszást lazábbra vettem, a továbbtanulásom meg még nem volt kérdés. Nagy pofára esés volt, amikor nem jött semmiféle könnyed szárnyalás… sőt, elég gyorsan kiábrándultam a céltalan mindennapokból. Nem tetszett, hogy nincs rendszer az életemben, de magamtól még nem tudtam kialakítani egy újat, és visszatáncolni sem akartam már a régihez. Egyetlen pillanatot vártam, hogy végre Amerikában legyen újabb lehetőség a tapasztalatgyűjtésre...."
syphax
2018. december 22. 10:31
"Eldöntöttem, leválasztom magam a szüleimről, és nekivágok az ismeretlennek." FASZA, LILIKE! FASZA! CSAK RÁ NE BASSZÁL ARRA VIGYÁZZ--ANGYALBÖGYÖRŐ!
syphax
2018. november 27. 15:52
A Világot nem igazán érdemes "megtanulni" mert annyira romlott és rossz. Legföljebb a VÉDEKEZÉST érdemes elsajátitani az ú.n "Világ" ganajságaival szemben. Esetleg. Valamennyire. Azt sem nagyon. Úgy érdemes élni, ahogyan a NÖVÉNYEK: tisztán, és kivül maradva a romláson. Rothdani épp elég akkor, ha már meghaltunk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik