A fejfájós asszony mulatságos toposza

2018. december 05. 12:02

Olyan nincs, hogy a férjeddel csak azért ne szexelj, mert nem akarsz.

2018. december 05. 12:02
Nógrádi Noá
Mérce

„Hogy a kontinuumon elhelyezkedő sokféle cselekvésből mit tekintünk erőszaknak, az attól függ, hogyan definiáljuk az erőszakot. Erre a feladatra egy ilyen rövid cikk keretében nem vállalkozom.

Az biztos, hogy a cselekvések egy bizonyos pont után (ami a választott definíciótól függően akár a legeleje is lehet) nem csak visszaélésnek vagy erőszakosnak tekinthetők, hanem beleesnek még a legszigorúbb erőszak-definíciókba is. Az, hogy ennek a pontnak az elhelyezkedését nehéz megállapítani, szintén abból fakad, hogy a nők és férfiak közti viszonyrendszerben annyira általános, mélyen megtanult és normalizált a hatalom-különbség, hogy nehezünkre esik erőszaknak nevezni olyan mindennapos helyzeteket, mint például a nők »kötelesség-tudatát« (férfiak szexuális igényeinek kielégítéséért a saját igényei és kára ellenére érzett felelősség-tudatát) kihasználó szex.

A fejfájós asszony mulatságos toposza azért létezik, mert férfiak rutinszerűen nyomasztanak nőket szexszel, és kell valami olyan kifogás, ami miatt nem kell kimondani a valódi, de ha csak arról lenne szó, figyelmen kívül hagyható, érdemtelen okot: nem akarok. Olyan nincs, hogy a férjeddel csak azért ne szexelj, mert nem akarsz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. február 23. 20:22
Nem vagyok képes végigolvasni ezt az undorító, férfiellenes propagandát. Már az is erőszak, ha a nő kötelességtudatból szexel. Az nyilván nem erőszak, amikor a férfi kötelességtudatból tartja el a családot. Ezek a modern feministák olyanok, mint a paraziták.
Schweinehund
2022. február 23. 20:21
"férfiak rutinszerűen nyomasztanak nőket szexszel" Mintha a nők nem kívánnák a szexet, és csak azért fekszenek le férfiakkal, mert azok "nyomasztják" őket vele. Pokolra való feminista nőstényördög.
Nuttika
2022. február 23. 20:21
Fejfájásra sokszor jó a szex. Aztán el lehet mondani a párodnak, hogy most nem szeretnéd, nem vagy olyan hangulatban. Ha nem direkt egy szexmániás, beteglelkű állatot választottál, hidd el, megértő tud lenni a párod. Persze ehhez az se árt, hogy ne akard mindig kamu indokkal lerázni. Ha nem akarsz vele soha lefeküdni, el kéne gondolkoznod a szakításon. Tudod, csak őszintén. Nem volna utolsó dolog a férfiakat nem perverz, szexmániás ösztönlényként beállítani.
kuzmics
2020. október 30. 19:50
A válási statisztika többek között az ilyen egybites nők miatt is rossz, mint a tisztelt szerző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik