Gyermekotthon és drogok – Nem szép új világ

2018. december 18. 12:42

A fiatal kamaszok több mint fele hamarabb szív füvet, mint hogy lerészegedne.

2018. december 18. 12:42
Zebegényi Péter
WMN

„Azt gondolom, hogy beszélni kell a gyerekekkel, és mindenről. Emiatt viszont nem vagyok túl optimista. A múltkor a lányom osztálytársainak anyukái döbbenten hallgatták, hogy mennyi mindent tudunk a gyerekek kapcsolatrendszereiről az osztályban. Nem értették. »De hát, hogyhogy? Megkérdeztük, és elmondta. Na, nekem sosem mondaná el« – mondták többen. Biztos meg van az oka, de ezt meg mi nem mondtuk.

Sajnos nem vagyok túl vidám amiatt sem, ahogy a tanárok és az iskolavezetés általában mennyire tájékozott a témában. Lehet keresni az okokat, hogy miért, én nem keresem, de van sejtésem. Az mindenesetre a lehető legrosszabb, és minősíthetetlen, kábé a »felköpök, és aláállok« kategória, amikor egy oktatási intézmény azt találja megoldásnak, – ha kiderül, hogy füveztek jó páran, kábé egy egész kézilabda-csapatnyi gyerek, – hogy kirúg mindenkit.

Egy kérdés. Hány tanár tudja ma, hogy a gyerekek mit játszanak a szünetekben a telefonjaikon?

Nagyon kevesen. Pedig mindenki játszik. Hogy akarunk kapcsolatban lenni, ha azt sem tudjuk, mit csinálnak a gyerekek a szünetben, szabadidejükben?

Beszélnünk kell egymással, (tudom-tudom, néha nagyon nehéz).  De ahhoz, hogy tudjunk, akkor erről a témáról is tájékozódni kell, és elfogadni, hogy bármennyire verjük a seggünket a földhöz a tény, tény marad, ma, a fiatal kamaszok több mint fele hamarabb szív füvet, mint hogy lerészegedne.

És az sem segít, hogy Elon Musk, egy sikeres ember… nem: nagyon sikeres. Ez sem jó… talán a legsikeresebb ember a Földön, élő adásban szívott. »Mi folyik itt?« – kérdezhetné a tanácstalan szülő. Semmi. Semmi különös. Beszéljünk egymással. Bízzunk meg egymásban. És persze szülőként én is félek. Nem feltétlenül a marihuánától.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2019. augusztus 30. 23:09
Az alkohol hivatalosan 18 évtől vásárolható. Az USA-ban (nagyon helyesen) huszonegytől. Ha egy tini mámort keres, akkor ott már nagy baj van a családban. De a libernyákoknak pont ez a céljuk, szétverni a családokat, idomított, drogokkal elbutított, hedonista ifjakat "nevelni", akikből hiányzik az istenhit, a hazaszeretet, a hagyományok tisztelete.
o.92.06
2019. augusztus 30. 23:08
Természetesen fontos, hogy meg tudjuk mivel pusztítja magát a mostani ifjúság. Talán elsődlegesen az lenne a lényeg, hogy felhívjuk a figyelmet a marihuána veszélyeire, mert akármennyire is trendi és része az amerikanizációnak, amit a libernyákok előszeretettel ültetnének különböző hagyományok helyébe. Bizony jól berúgni is károsítja az agyat, az alkoholizmus tönkre teheti egy egész család életét de a fű legalább olyan veszélyes. Egyrészt ellenőrizetlen, másrészt nehezebben ismerhető fel egy függő, aki pár év folyamatos használat után fullra elbutulhat, marihuánát szívogatni kamaszkorban még veszélyesebb. Ffiaknál impotenciát, ffiaknál és nőknél meddőséget okoz, nehezen ürül ki a szervezetből és ez az ugródeszka az erősebb drogokhoz, amik igen könnyen kinyírnak akárkit. Ja igen, abbahagyásával pedig könnyen rászorulhat az ember egy jó kis antidepresszánsra, aminek szintén megvannak a hátrányos mellékhatásai. A marihuána nem jó, talán orvosi használatra, rákosoknál utolsó mentsvárként beválhat de egy egészséges embernek nem szabad hozzájutni következmények nélkül, akkor is ha a kirúgás túl kemény és igazságtalan. Elon Musk pedig imádja a figyelmet, ezzel nem igazolható a marihuana használat.
fakutya Bobber
2019. január 24. 19:20
" tanár tudja ma, hogy a gyerekek mit játszanak a szünetekben a telefonjaikon?" Nekem az se világos, mitől lett természetes, hogy a kölök telefonnal rendelkezik és azt hordja az iskolába. A szünet nálunk még azért volt, hogy az agy pihenjen, a test pedig mozogjon egy kicsit. A telefon - amint játszani lehet - luxuscikk, amit a kölök akkor vbesz magának, amikor megkeresi a rávalót. Szerintem. Meg a füvet is.
popzene
2019. január 24. 19:18
Az biztos, hogy a fu sokkal kevesbe kemeny es veszelyes drog, mint az alkohol. Ha mar egy tini a mamort keresi, inkabb fuvezzen, mint igyon. Nyilvan mind a ketto eseteben ugyelni kell a mertekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik