A karácsony és a család

2018. december 26. 10:35

Jézus életében látjuk meg, hogy az Alkotó sorsközösséget vállalt az emberrel.

2018. december 26. 10:35
Erdő Péter
Magyar Hírlap

„Karácsonykor Jézus Krisztus születését ünnepeljük. Ő Isten végső és teljes szava az emberiséghez. Az ő életében látjuk meg, hogy az Alkotó sorsközösséget vállalt az emberrel. Mert a Betlehemi Gyermek nem ragaszkodott a gazdagsághoz, a kényelemhez, a társadalmi megbecsüléshez, de nem akart lemondani arról, hogy családba szülessen, hogy szeretet vegye körül. Ezért is mondjuk, hogy a karácsony a család ünnepe is. Aki az idén nem tud családi körben ünnepelni, látogassa meg legalább a rokonokat vagy a barátokat, legyen egy jó szava mindenkihez. Aki pedig képes rá, hogy örömet szerezzen másoknak, ezt el ne mulassza, mert ettől lesz boldog a saját karácsonya is. 

És ha az ünnep idején megjelenik közöttünk a szeretet, az azt jelenti, hogy az éjszaka nappallá változott, és most már mi is tovább tudjuk adni a fényt, ami egyszer majd minden sötétséget legyőzve beborítja a világot. A karácsony tehát a remény ünnepe is. Értelmet ad az időnek, életünknek és a történelemnek, tartalommal tölti meg a napok és az évek sorát. Biztonságot ajándékoz nekünk, mert minden önpusztító mohóság és minden háborúság, minden elkeseredett küzdelem és minden sikertelenség, minden testi és lelki szenvedés ellenére végül mégis a szereteté az utolsó szó, mert ő az a Világosság, aki a világba jött, és minden embert megvilágosít. Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves olvasónak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. március 04. 20:13
Természetesen van. Számtalan. Jézus történelmi személy.
Sulammit
2022. március 04. 20:13
Nem vesztek el. Azon kívül egy közös forrást is használtak az evangélisták, a Q-t, Quelle logien= források szóból. Jézus idejében is voltak írásos anyagok, azon kívül fejben. Memória. Kívülről tudták a 150 Zsoltárt, a Törvényt, Írásokat. Az ókori ember megjegyezte azt, amit kell. Jézus is példabeszédekben beszélt. Amit itt egyesek leírnak regény formájában, az evangéliumok pár sorban tömören elintézik.
krakken96
2019. február 14. 09:31
Mese Van bizonyíték arra,hogy létezett Jézus?
citizen12
2019. február 14. 09:31
Tartalmas, célt, erőt és reményt adó mondatok. Méltó szavak egy főpásztorhoz. Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik