Budai történet

2023. január 07. 13:01

Húzzák magukkal a gurulós bőröndben a ruháikat, kedvenc játékaikat és természetesen a tanszereiket – szóval egész kis életüket.

2023. január 07. 13:01
null
Jásdi István
Jásdi István
Mandiner

Kéthetente autó áll meg a budai ikerház kapuja előtt. Három gyerek száll ki belőle – tíz-tizenkét évesek. Két fiú meg egy hosszú barna hajú kislány. Lehajtott fejjel húzzák végig kerekes bőröndjüket a kerti úton, és eltűnnek a szomszéd lakás ajtajában. Láthatás.

A szomszédban fiatal pár lakik. Két-három évvel ezelőtt a munkahelyen ismerkedtek meg. Mindkettőnek volt már három gyereke, de a szerelemnek nem lehet útjába állni. Emberi jog.

Elváltak, és mert a gyermekeikhez való joghoz is ragaszkodtak, bírói segítséggel úgy állapodtak meg, hogy a gyerekek két hétig az egyik, két hétig a másik szülőnél lesznek. Az új pár két hétig az egyikük, két hétig a másikuk gyerekeivel van. Logisztika.

Mivel az új párnak a kettesben töltött „értékes időre” is joga van, néhány havonta megállapodnak az exekkel abban, hogy gyerekes heteket cserélnek, s ezzel hol az egyik, hol a másik párt felszabadítsák a gyerekek terhe alól.

Ezért aztán az is rendszeresen előfordul, hogy nem három, hanem hat bőröndös kiskamasz érkezik a budai házhoz. Csúcsforgalom.

Húzzák magukkal a gurulós bőröndben a ruháikat, kedvenc játékaikat és természetesen a tanszereiket – szóval egész kis életüket.

Nekik a gurulós bőröndhöz van joguk. Gyermeki jog.

Nyitókép: Shutterstock

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artojan
2023. január 11. 22:35
Szegény kis kölykök .Mindkét helyen , csak félig vannak szeretve.Itt is .ott is valakinek útban vannak .
Johann Reichert
2023. január 09. 08:08
Gratulálok Jásdi Istvánnak. Irodalmi gyémántot alkotott.
Lajoss
2023. január 08. 10:59
Mennyivel boldogabb volt a Szájer házaspár..
szürkeSzarvas
2023. január 07. 18:47
A Jákób és az Enci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!