Csak a győzelem lehet a cél!

2023. március 22. 14:06

Varga Zsolt minden idők második legrosszabb világbajnoki szereplése, a tavalyi, budapesti vizes vébén elért hetedik hely után vette át a férfivízilabda-válogatott irányítását Märcz Tamástól. A generációváltáson áteső nemzeti csapat azóta Európa-bajnoki ezüstérmes lett, és bejutott a világkupa nyári, Los Angeles-i szuperdöntőjébe. Interjúnk a szövetségi kapitánnyal.

2023. március 22. 14:06
null

Vámos Tamás interjúja a Mandiner hetilapban.

Miként fogadta, hogy a tavalyi világbajnokságon csupán a hetedik helyen végzett a csapat?
A sorsdöntő, Olaszország elleni negyeddöntőt a kisfiammal néztem végig, és megállapítottuk: nagyon jó csapatunk van, akár három-négy góllal is nyerhetünk. Váratlanul ért minket a vereség és az utána következő folyamat, de edzőként pontosan tudom, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzésen bármikor becsúszhat egy hiba. Ezzel együtt sokkolt a hetedik helyezés, a magyar vízilabdaközeg nem ehhez szokott hozzá. Mindazonáltal elismerés illeti Märcz Tamást az évek alatt végzett munkájáért.

Ahhoz, hogy egy játékosból nemzetközi szintű vízilabdázó váljon, nem kell más, csak rengeteg munka”

Megválasztásakor többek között elmondta: csak olyan játékosok alkothatják a válogatott keretét, akik mindent megtesznek, akár meghalni is képesek a sikerért a medencében. A vb-kudarc után üdítő volt látni a spliti Európa-bajnokságon a fiatalok felszabadult játékát. Szükség volt tehát a generációváltásra?
Az Eb előtt úgy éreztem, mindenképpen kell egyfajta vérfrissítés, de ehhez hozzájárult az is, hogy sérülés és egyéb okok miatt jó pár játékos nem tudott a rendelkezésünkre állni. A hetedik hely után a keretbe meghívott pólósok is érezték: bizonyítani kell, hogy a vb-szereplés csupán kisiklás volt, balszerencsénkre éppen Budapesten.

Zalánki Gergő az újjáalakuló válogatottnak is a vezéregyénisége lehet <br> Fotó: MTI / Illyés Tibor
Zalánki Gergő az újjáalakuló válogatottnak is a vezéregyénisége lehet
Fotó: MTI / Illyés Tibor
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!