Amerikai cég vásárolta meg az onkokést

2014. július 31. 22:50

Márciusban adtunk hírt arról a magyar találmányról, amely képes már műtét közben felismerni a rákos sejteket és erről azonnal információt is ad az orvosnak.

2014. július 31. 22:50

 Dr. Takáts Zoltán fejlesztése akkor már tesztelés alatt volt, s folyt az emberi szövetek mintavétele is, hogy az „Intelligens kés" minél nagyobb biztonsággal ismerje föl a tumoros szövetet. 

Új fejlemény történt az elmúlt héten a találmány ügyében. Mint az MTI hírt adott róla, az amerikai tulajdonú Waters Corporation megvásárolta az onkokés REIMS nevű lényegi technológiáját a Medimass Kft.-től.
 
A MediMass Kft. 2008-ban a SOTE-vel együttműködésben alakult magyar kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kkv, amely Takáts Zoltán kutató találmányára épül, akinek öt magyar magánszemély közeli munkatársa és partnere volt a kezdetektől fogva.
A REIMS technológia ahhoz szükséges, hogy az onkokés vagy intelligens sebészkés a későbbiek során képes legyen az operáció közben azon nyomban információt nyújtani a vizsgált szövet kémiai jellegzetességéről és arról, hogy tartalmaz-e rákos sejteket. Az iKnife, a Waters általi további fejlesztést követően, lehetővé teheti, hogy az operáció folyamán a sebész minden esetben tökéletesen diagnosztizálni tudja és el tudja távolítani a rákos sejteket…
 
A Waters már három éve együttműködik a MediMass-szal és az Imperial College London-nal a REIMS technológia továbbfejlesztésében azzal a céllal, hogy a technológia alkalmazható legyen az egészségtudomány több gyakorlati területén.
A Waters Corporationt több mint 50 éve alapították. Célja, hogy üzleti előnyöket biztosítson olyan szervezetek számára, amelyek elsősorban laboratóriumi kutatómunkát végeznek olyan területeken mint az egészségügyi szolgáltatások, környezetvédelem, élelmiszerbiztonság, vízminőség, fogyasztói termékek és magas hozzáadott értékű kémiai anyagok. A Waters portfóliója magában foglalja a kémiai elkülönítés tudományát, a laboratóriumi információ menedzsmentet valamint a tömegspektometriai és hőmérsékleti analízist. A társaság árbevétele 2013-ban elérte az 1,9 milliárd dollárt."
 
Forrás: MTI
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2014. augusztus 01. 05:03
Hurrá! Tehát a cauterizálás melléktermékét, a füstöt elvezetik a tömegspektroszkópba és az gyorsan megmondja, hogy még a tumort vágod vagy már egészséges szövetet. Amolyan gólvonalbíró:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!