Cáfolja az Emmi, hogy összevonnák az egyetemeket

2014. július 23. 10:40

Cáfolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Figyelő korábbi értesüléseit, miszerint összevonnák az ELTE-t, a SOTE-t és a BME-t. A minisztérium szerint nem tervezik a Corvinus feldarabolását sem.

2014. július 23. 10:40

A Figyelő korábban úgy értesült: szakterületenként egybegyúrná a kormány az ELTE-t, a BME-t és a SOTE-t, a Corvinust pedig feldarabolnák, és a karait más egyetemekbe olvasztanák be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most az Indexnek cáfolta, hogy bármi ilyesmit terveznének.

Kovács Krisztián, az Emmi sajtóreferense közölte: „az oktatásért felelős tárcának sem rövid, sem távlati terveiben nem szerepel az ELTE, az SE és a BME egyesítése. 2010 előtt volt csak napirenden a felsőoktatási intézmények kormányzati nyomásra történő integrációja. 2010 óta egyetlen egy felsőoktatási intézmény sem olvadt be másik egyetembe, főiskolába kormányzati nyomásra. Az egyes intézmények, vagy karok saját döntéseik alapján integrálódhatnak, vagy kerülhetnek át más intézményhez.

A Corvinussal kapcsolatban azt írták, nem tervezik a feldarabolását, de az „egyetem struktúrája folyamatosan változik, elég csak a tavalyi év folyamán kiváló gyakorlóiskolára vagy kutatóintézetre gondolni, ilyen változások a jövőben is elképzelhetőek”.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2014. július 23. 11:14
mivel nem miniszter, vagy ilyesmi cáfolta, hanem egy sajtóreferens (értsd: aki a napi sajtót olvassa, és annak zanzásított tartalmát leírja a miniszternek), ezért talán nem kellene komolyan veni ezt a kijelentést...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!