Drámai fordulat Brexit-ügyben: közel került a kizuhanás

2020. szeptember 13. 13:59

Nagyon durván összekaptak a britek és az EU – közölte a Portfolio.

2020. szeptember 13. 13:59

Miután a brit kormány beterjesztette az uniós kilépési egyezményt sértő belső piaci törvénytervezetet szerdán, drámai fordulatot vett a négy éve tartó Brexit tragikomédia. Az elmúlt napokban záporozó nyilatkozatok alapján azt látjuk, hogy kölcsönösen egymást vádolja rosszhiszeműséggel és túlzott konoksággal az Egyesült Királyság és az EU, de azt azért látni kell, hogy a brit kormány lépése váltotta ki a kapcsolat és az egymás iránti bizalom drámai romlását.

Még ma, azaz vasárnap is azt hangoztatja a brit kormány egyik minisztere, hogy mindenképpen haladni kell tovább a jövő héten a vitatott törvénytervezet parlamenti elfogadásával az ország szuverenitásának megőrzése érdekében. Eközben az EU és az Európai Parlament világosan megüzente: annak elfogadása kenyértörés lenne és megszakadhatnak a kereskedelmi tárgyalások, illetve jogi eljárások sorozata indulhat az Egyesült Királysággal szemben.

A bizalom helyreállításának első lépése sem látszik, így viszont a folyamatok könnyen elvezethetnek majd ahhoz, amikor az EU hivatalosan is kimondja októberben, hogy nincs tovább tárgyalás, készülni kell a britek kizuhanására a közös piacból – írta meg a Portfolio.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2020. szeptember 13. 22:40
Ti meg mind ijen álproblémákall foglalkosztok, miközben magyarországon továb csökenta jogálamisság, meg a fékekelensújokk! A héten már másoccor !!! Miazhogy, nagyoniss!
Mich
2020. szeptember 13. 21:03
Hülyék játéka...
kulalak
2020. szeptember 13. 20:11
Ez az eddigi brexit folyamat alapján nem is meglepő. De ebben semmi drámai sincs. A legjobb ha nincs megegyezés. De akkor nekem adják az összes tárgyalónak a fizetését! :)
LAW AND ORDER
2020. szeptember 13. 18:49
Brüsszel mindenáron be akar avatkozni a szuverén országok belügyeibe, holmi sötét szobákban megkötött paktumokat akar a nemzeti törvények fölé helyezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!