A kormány szerint elképesztő drágulás jönne az árstop nélkül

2022. június 20. 11:15

„Ma 50 százalékkal lenne drágább az árstopos termékek köre, ha nem lett volna ez az intézkedés” – fogalmazott Nagy Márton egy sajtótájékoztatón.

2022. június 20. 11:15
null

Jelentősen drágulnának az árstopos termékek, ha a kormány kivezetné ezt az intézkedést. Erre lehet következtetni Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szavaiból a Portfolió szerint. 

– mondta Nagy Márton egy sajtótájékoztatón. A kormányzati jelzés még annál is érdemben magasabb áremelkedést jelent, mint amit a Portfolio kiszámolt.

Jelentős segítség a magyar családoknak 

A portál számításai szerint a 7 befagyasztott árú termék közül van olyan, amelyik 25%-kal drágulna a tavaly októberi rögzített árhoz képest, ha most megszűnne az árstop, és van olyan, amelyik 45%-os áremelkedésen menne keresztül. „Ha még annál is gyorsabban emelkedne ezeknek a termékeknek az ára, mint ahogy kalkuláltunk, akkor az árstopos termékek a leggyorsabban növekvő árú termékek lennének az inflációs kosár közel 1000 reprezentánsa közül” – fogalmaznak a cikkben.

A cikk szerint a kormányzati jelzés megerősíti, hogy az árstopos termékek ára nagyon jelentős mértékben nőne. Az árstop június végén megszűnt volna, ám a kormány a napokban döntött arról, hogy októberig meghosszabbítja.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2022. június 20. 15:16
Annyira értetlenek a komcsik, hogy ténylegesen rájuk kéne küldeni az árcunamit. Persze akkor meg azért szaggatnák a az ingüket, és a klaviatúrát.
Trombitás Keresztély
2022. június 20. 12:42
Nem tudom kin segít ez olyan nagyon, mert ebből a listából egyedül a csirkemellnek van valami értelme. Lisztet, UHT tejet, csirkefarhátat, szárnyvéget nem veszek. Olajból is az olivát, ami ugye nem stoppos, de az is elég hónapokig egy üveg. Cukorból a barnát. 1/2kg elég egy fél évig. Sertéscombot néha, de az összes hús-hal fogyasztásnak kevesebb, mint az 3%-át teszi ki. Akinek ezek miatt könnyebb a megélhetése, miközben minden másnak 20-30%-kal megy fel az ára, az fakír.
Trombitás Keresztély
2022. június 20. 12:18
Ha jönne, akkor majd jön is. Csak kicsit késleltetve, elnyújtva. A kenyérre, friss tejre, tejtermékekre, tojásra, zöldségre, gyümölcsre, többi húsra, stb. is tehettek volna, mert nehéz elhinni, hogy 7 termék a több ezerből visszafogná az inflációt. Cukron, olajon, farháton, műanyag tejen nem lehet örökké élni.
CirmoS
2022. június 20. 12:15
Bele sem merek gondolni, hogy micsoda katasztrófa lenne itt, ha a Soros cseléd moslék nyert volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!