Ferenc pápa: bűn elítélni a homoszexuálisokat

2023. február 06. 11:11

A katolikus egyház feje szerint igazságtalanság bűncselekményként tekinteni a homoszexualitásra.

2023. február 06. 11:11
null

Ferenc pápa kétnapos dél-szudáni útjáról hazafelé tartó repülőúton beszélt arról, hogy nincs rendben, mikor büntetik a homoszexuálisokat, akiket Isten gyermekeinek nevezett a katolikus egyházfő. Ferenc pápa úgy fogalmazott, bűn elítélni őket és igazságtalan dolog a homoszexualitást a bűncselekmények közé sorolni.

– idézte a pápát a Reuters.

Ferenc pápa a tudósítás szerint azzal folytatta, nem szabad elnyomni a homoszexuálisokat. 

Nyitókép: Tiziana FABI / POOL / AFP

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
390 ft
2023. február 07. 09:05
Az legalább akkora bűn, amikor a pofánkba tolják a beteges hajlamaikat.
nuknuk
2023. február 06. 19:03
Érdekes amikor egy pápa a Biblia ellen beszél. Akkor minek a Biblia Feri, ha te mondod meg mi a helyes?
budapesti
2023. február 06. 18:38
A Mandiner által a cikknek adott cím szándékosan leegyszerűsítő és így félrevezető - annak érdekében, hogy kellőképpen provokatív legyen. Félre is vezettek vele egy sor hozzászólót. "Ferenc pápa: bűn elítélni az önmegtartóztatásban élő homoszexuálisokat" lett volna a korrekt cím. Ez egyébként nem először fordul elő a Mandinernek Ferenc pápa megnyilvánulásairól szóló tudósításait illetően. Így azt kell gondolnom, hogy igyekeznek ravaszul uszítani ellene politikailag.
Mennyei Hang
2023. február 06. 18:38
Költői kérdések : 1.Ha a Földre érkezne egy idegen civilizáció az lenne az első kérdésed hogy "buzi e vagy?" 2.Amikor Platont, Arisztotelészt, vagy Zénont tanultad az iskolában akkor azzal kezdtétek hogy ezek az ókori bölcsek tudósok, filozófusok "buzi e vagy?" 3.A Khairóneiai csatában a Thébai szent csapat több mint 40 év után szenvedett vereséget. Tudtad hogy ezek párok voltak? És mind "buzi e vagy?" csapatban játszott....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!