Bármikor megkóstolhatja Putyin vodkáját

2023. március 01. 13:07

Sokáig csak viccnek tartották, hogy az orosz elnöknek köze van a piacvezető Putyinka vodkához, aztán kiderült, hogy Putyin egyik embere van mögötte.

2023. március 01. 13:07
null

A kétezres években jelent meg az orosz piacon a Putyinka, ám eleinte mindenki azt hitte, hogy csak poén, nem Vlagyimir Putyin van mögötte. Ám egy orosz tényfeltáró cikkre hivatkozva a Világgazdaság azt írja, hogy 

a vodkamárka tulajdonosai az orosz elnök legbelsőbb köréből kerültek ki.

A Putyinka 2005 óta piacvezető vodka Oroszországban, évente 40 millió liter fogy belőle és kiderült, hogy félmilliárd dollárt kereshetett 15 év alatt a Putyinka vodkával az orosz elnök.

Az oknyomozó újságírók kiderítették, hogy a vodka gyártását és forgalmazását végző vállalat egyik tulajdonosa például egy Cipruson bejegyzett cég, az Ermira Consultants, amelynek tulajdonosa a szentpétervári ügyvéd, Vlagyiszlav Kopilov, aki Putyin legbelsőbb köreihez tartozik.

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2023. március 01. 17:30
Meglepő a fotó. Szerintem Putyin így reklámozza az alkoholmentes vodkát.
masikhozzaszolo
2023. március 01. 17:17
ABC termékek. Alkohol Benzin Cigaretta Gelimerivicsi nem ír valamit a kóstolásról? Van olyan hang? Én inni szoktam, kóstolás után. Vagy kóstolok 12-t. Lásd Hollókői. De az bor.
Lajoss
2023. március 01. 16:54
..kóstolja meg a csüngőhasú..:(
Kanmacska
2023. március 01. 16:32
Sajnos, még nem ittam ilyet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!