Kifakadt Gulyás: Azt azért ne kérjék tőlünk, hogy még meg is ünnepeljük Trianont!

2023. július 27. 14:36

„Mi nem lemondtunk az országunk egy részéről, hanem elszakították egy békediktátummal. Valakinek ez új információt jelent?”

2023. július 27. 14:36

Amit Ódor Lajos mond, az a nemzetközi joggal összhangban van, de indokolatlan elmondani, mert Orbán Viktor nem adott okot arra, hogy ezt kritikaként a szemére vessék – így reagált Gulyás Gergely arra az újságírói felvetésre, hogy Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde után Románia és Szlovákia is bekérette a magyar nagykövetet, Szlovákia magyar származású miniszterelnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy Szlovákia területi integritása megkérdőjelezhetetlen. Hozzátette: a románok, „biztos, ami biztos”, előzetesen is behívták a magyar nagykövetet, hogy elmondják, miről beszélhet Erdélyben a magyar kormányfő és miről nem, „ami felettébb érdekes gyakorlat egy olyan Európában, ami a szabadságjogok fontosságát hirdeti”, fogalmazott a tárcavezető a csütörtöki Kormányinfón

Csuhaj Ildikó, az atv.hu újságírója ezen a ponton arra emlékeztetett, Orbán Viktor „elcsatolt területekről” beszélt, amikor például a Felvidékre és Erdélyre utalt. Gulyás Gergely erre válaszul leszögezte: mindez történelmi tény. 

Mi nem lemondtunk az országunk egy részéről, hanem elszakították egy békediktátummal. Valakinek ez új információt jelent?”

 – tette fel a kérdést a Miniszterelnökséget vezető miniszter a teremben ülő újságíróknak (és külföldi politikusoknak). 

A következő kérdésre, hogy lesz-e minderre a magyar kormánynak diplomáciai válasza, Gulyás kifejtette: „Meghallgatjuk ezeket a véleményeket, én most adtam rá választ, ezt jó mindenkinek figyelembe venni. Az első, majd a második világháború után létrejött egy békerendszer, ami Magyarország számára a legsúlyosabb sérelmet jelentette történelme során és a legnagyobb veszteség. 

Ezt mi elfogadjuk, tiszteletben tartjuk, de azt azért ne kérjék, hogy meg is ünnepeljük!”,

nyomatékosított a miniszter. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

Gulyás Gergely válaszait itt tekintheti meg (a vonatkozó rész a videó 33. percénél kezdődik)

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. augusztus 09. 01:38
Mi a faszt tud ez a szaros senkihazi pelenkas gatyabaszart meg a rohadt nagypofaju putler szoponc fonoke trianontol?! Csak a pofajukat jartatjak, kisebbsegben sosem eltek meg nem is fognak! Ezek a semmi ures kijelentesek csak a horthy korszakbol atvett szlogenek amelyek mar egyszer katasztrofahoz vezettek, de ugy latszik ennek a buta neres csurhenek ez kell!
Sulammit
2023. július 28. 14:37
Tökéletes válasz, miniszter úr! Hiába, aki tud, az tud. Csuhaj pedig ne okoskodjon!
Józsi6
2023. július 27. 21:51
Van egy rossz hírem: a magyar holokausztnakTrianonban ágyaztak meg.( Bizony, a nagyhatalmak) Ha az nincs, akkor nem keressük egy olyan hatalom kegyeit, amelytől a mérhetelen igazságtalaság helyreállítását reméltük. Ezért szaladtunk Hitler karjaiba. Hogy az osztrákok miért voltak annyira oda érte, azt nem tudom, de mi ennek akijavítását reméltük. Kis remény volt is rá.
Falióra tábornok
2023. július 27. 18:32
"Mi nem lemondtunk az országunk egy részéről, hanem" aláírtuk, hogy a szóban forgó területek a továbbiakban nem a mieink. tehát lemondtunk az országunk egy részéről. hát így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!