Latin-Amerika a világ legerőszakosabb vidéke

2011. október 04. 13:18

Nem kevesebb, mint három és félszer több gyilkosság történik Latin-Amerikában, mint a világ többi részén átlagosan.

2011. október 04. 13:18

Az ENSZ Fejlesztési Programjának idei jelentése Latin-Amerikát írja le a világ legerőszakosabb régiójaként. A térségben a drogkartellek szabadon kereskednek, időnként véres háborúkat vívnak, a fegyverkereskedelem pedig fénykorát éli. A 100 ezer főre eső gyilkosságok száma itt 27, míg Afrikában ez a szám 22. Közép-Amerikában a legnagyobb méretű az erőszak: Salvadorban 71, Guatemalaban 52 esetet regisztráltak hivatalosan. A világátlag egyébként 8 gyilkosság 100 ezer főre vetítve.

A határokon átívelő kábítószer-kereskedelem egyre nagyobb méreteket ölt. Annak ellenére, hogy hatalmas összegek folynak be az országok gazdaságaiba a kábítószer-kereskedelem által, mégis ez a fejlődést leginkább akadályozó tényező. Az erőszakos cselekmények messzebbre is kihatnak: a latin-amerikaiak mintegy 70 százaléka érzi fenyegetve magát. Csak Mexikóban az elmúlt öt évben 40 ezer ember halt meg a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekkel összefüggésben. A halálos áldozatok döntő többsége 15 és 34 év közötti fiatalember.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!