Hatalmas új földgázkészletek Kelet-Afrikában

2012. május 16. 21:44

Hatalmas földgázkészleteket fedeztek fel Kelet-Afrikában – közölte szerdán az olasz Eni és a brit BG energetikai nagyvállalat.

2012. május 16. 21:44

A cég tájékoztatása szerint Mozambik partjainál teljesen új földgázlelőhelyeket találtak, amelyek kívül esnek a már feltárás alatt lévő mezőkön. Ezzel párhuzamosan a brit BG csoport is bejelentette: már működő olajkútjuk közelében, Tanzánia felségvizein újabb lelőhelyekre bukkantak.

Az Eni közleménye szerin a mozambiki gázmező nagysága elérheti az 52 ezer milliárd köblábot, miközben egy köbméter 35,3 köblábnak felelnek meg. Összehasonlításképp elmondható, hogy mintegy 10 ezer milliárd köblábnyi földgáz képes biztosítani Franciaország, Németország, Nagy-Britannia és Olaszország egyéves fogyasztását.

A kelet-afrikai térségre az utóbbi időben kezdtek összpontosítani a legnagyobb kőolajipari vállalatok – ennek következményeképp a korábban kevésbé kutatott régió fontos földgáztermelővé válhat. A Kelet-Afrikában kitermelt fölgáz célpiacai az MTI szerint a gyorsan növekvő, energiaéhes ázsiai gazdaságok lehetnek.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. május 16. 22:39
Nem irigylem Kelet-Afrikát! Hamarosan tele lesz "terroristával".
Királyvizet Károlyira
2012. május 16. 22:35
Mozambikban volt magyar ensz-misszió a 90es években
bdi
2012. május 16. 22:28
Lehet, hogy Mozambiknak nagy dolog amit találtak, de gázvezetéket ne kezdjünk el tervezgetni. Pár európai ország 5 éves szükségletét fedezi, nincs különösebb hatása globálisan.
L066H
2012. május 16. 22:19
Fogadok, hogy szükség lesz a demokráciát oda is exportálni, mert az tűrhetetlen, amit ezek a mozambiki terroristák a csimpánzokkal művelnek, na meg a női egyenjogúság is súlyosan meg van csorbázva. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!