Milliók halhatnak éhen Afrikában

2017. március 11. 11:39

Nigéria, Szomália, Jemen és Dél-Szudán lakosságának zöme a túléléshez szükséges élelemhez sem jut hozzá az aszály és a fegyveres konfliktusok miatt.

2017. március 11. 11:39

A rendkívüli aszály és helyi fegyveres konfliktusok miatt Nigéria, Szomália, Jemen és Dél-Szudán lakosságának zöme a túléléshez szükséges minimális élelemhez sem jut hozzá.

Az ENSZ és a nagy nemzetközi segélyszervezetek összefogást kérnek a nemzetközi közösségtől. Stephen O’Brian, az ENSZ humanitárius ügyekért felelős főbiztosa szerint a világszervezet történetének legsúlyosabb humanitárius katasztrófája következhet be: ha a világ nem fog össze a több mint 20 millió éhezőnek az érdekében, azok éhen fognak halni.

O’Brian szerint egyébként az ENSZ-nek és partnerszervezeteinek meg van az éhezők ellátásához szükséges infrastruktúrája, kapcsolatai és szakemberei, csak több pénzre, valamint arra lenne szükség, hogy a nemzetközi diplomácia segítsen véget vetni a Jemenben és Dél-Szudánban folyó öldöklésnek.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. március 13. 01:24
Mi, geostratégiai szakemberek jól tudjuk, hogy a nagy háború küszöbén állunk, jelentette ki Davor Domazet Lošo volt admirális és Kolinda Grabar Kitarović horvát elnöknő tanácsadója. Szavai szerint minden embert tisztelni kell, kivéve a migránsokat, akik azért jöttek-jönnek, hogy elpusztítsanak bennünket. A migránsok Németországba való tömeges érkezését és befogadását a kábítószer befecskendezéséhez hasonlította. Mint mondta, a bevándorlók áradata szétmarja a keresztény kultúra maradványait. Lošo úgy véli, idővel akár 50 millió migráns is érkezhet Európába, akiket 50 millió harcosnak nevez. Csoportokba verődnek Európa-szerte és mindenütt folyamatosan szaporodnak. A keresztény identitás elvesztése nagy mértékben hozzájárul ehhez a jelenségéhez. A burka szimbolikus fegyver. – Az angolszászok egyik stratégiai terve, hogy a muzulmán migránsok halmozása által teljesen leigázzák Európát. A másik pedig, hogy tovább gerjesszék a németek és az oroszok közötti konfliktust. Ami pedig az Európai Uniót illeti, a világ titkos uralkodói hozták létre, de miután semmilyen eredményt nem mutatott fel, szétesése elkerülhetetlennek látszik. Csak a független, keresztény identitású európai országoknak van némi esélyük a fennmaradásra és fejlődésre – vizionálja Davor Domazet Lošo – írja a délhír.
áfonya
2017. március 13. 01:19
Szomáliai migráns fosztogatott Budapesten! De ez még nem minden… A Fővárosi Főügyészségg közleményben közölte, hogy egy szomáliai migráns több “vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett” Budapesten. Egy étteremben és egy cukrászdában fizetés nélkül fogyasztott, egy hotel szobáját pedig kirabolta. A 20 éves migráns 2015 októbertől oltalmazotti státusz keretében tartózkodott Magyarországon. A vádirat szerint 2016 szeptemberében egy XIV. kerületi hotel recepcióján a személyzetet azzal verte át, hogy a szálloda egyik lakójának a testvére. Ekkor felengedték a második emeleti szobába, ahol ellopott egy táskát, cipőt, ruhát és valutát is 90 ezer forint értékben. Kajált az étteremben, de nem akart fizetni De a szomáliai migránsnak nem ez volt az első bűncselekménye Budapesten. Augusztusban egy alkalommal egy cukrászdában, majd egy étteremben kajált, a csekket viszont már nem akarta kifizetni. A kár 9 ezer forint összességében. A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, valamint két rendbeli szabálysértési értékre elkövetett csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A férfit akár négy és fél évre is rács mögé dughatják. forrás: breitportal.hu
áfonya
2017. március 12. 21:40
Ők maguk tehetnek róla.
SilentBob
2017. március 12. 12:18
Tizenhat útlevelet adott át halála előtt a rendőröknek Welsz Tamás, köztük néhány kitöltetlen okmányt is. Információink szerint a kitöltött paszportok mindegyike ugyanarra a címre, az elnöki palotába szól. Az épület azonban lakatlan. Kinek dolgozott Welsz? Az MSZP bukott elnökhelyettesének, Simon Gábornak is ebben az épületben volt állandó lakcíme az okmánya szerint. Welsz nagyjából tízmillió forintnyi eurót kért egy útlevélért. A lefoglalt okmányok teljes, feketepiaci értéke így 160 millió körül mozog. Útlevelenként 3 milliót megtartott magának, hetet adott át a bissaui külügyminiszter kapcsolattartójának. Ezek után a bissaui külügy nyilvántartásba vette a passportot, így lett az legális. Tíz év alatt több százat intézett. Az 1,7 millió lakosú Bissau-Guinea egykoron Afrika egyik legfejlettebb állama volt, de a Portugáliától történt 1974-es függetlenedése óta a korrupció és a nyomor az úr. A lakosság egyharmada él a szegénységi küszöb alatt. A törzsek egymásnak estek, folyamatosak a népirtások, a polgárháborúban pedig tízezrek vesztek oda. A háborúban lőtték szét a régi elnöki palotát is, amelybe a hírek szerint Simon Gábor is be volt jelentve. A Rua de Bolama úton lévő romos épületet ma már csak denevérek lakják. A Külügyminisztérium utazásra nem javasolt helyként tünteti fel az országot. A 2012-es katonai hatalomátvétel óta az sem világos, ki irányítja az országot. Kevés politikust ismert, nem velük üzletelt Bissau-Guineában Welsz Tamás – derül ki Suha György szavaiból. A volt tiszteletbeli gambiai konzul szerint Welsz egyáltalán nem tudott portugálul, angolul is csak alig http://www.borsonline.hu/aktualis/welsz-ugy-160-milliot-er-16-utlevel/78135 El ne kezdjenek sajnálkozni a komonisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!