Elfogyott a pénz az orosz tartalékalapból

2018. január 10. 20:20

Jelentősen kiköltekezett az orosz pénzügyminisztérium: az ezermilliárd rubeles tartalékalapból próbálták betömni a költségvetési lyukakat.

2018. január 10. 20:20

Tavaly teljesen elköltötte tartalékalapját az orosz pénzügyminisztérium – írja a minisztérium közlése alapján a Reuters.

Az orosz pénzügyi tárca közölte: rubelre konvertálták az alapban levő külföldi valutákat, a körülbelül ezermilliárd rubeles (4,5 ezermilliárd forintnyi) összegből pedig a költségvetési hiányt enyhítették.

A tartalékalap december 1-jén még több mint 4,5 ezermilliárd forintnyi rubelt tartalmazott, ám az összegből mostanra semmi sem maradt. A minisztérium egyúttal közölte, február 1-jétől teljesen megszünteti a tartalékalapot.

A tartalékalap szerepe az orosz államkasszában még a magas olajárak idején nőtt meg: ekkor halmozódott fel az alapban a most elköltött, jelentős pénzmennyiség.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
navis praetoria
2018. január 11. 01:24
A krónikusan alacsony olajárak miatt Szaudi Arábiában tüntetnek a hercegek, mert radikálisan megkurtították a zsebpénzüket. Oroszország is egy olajsejkség. A SZU akkor bukott meg, amikor az olajárak huzamosan rekord alacsonyak voltak. Az egész bolsevista cirkuszt csak az olaj és arany exporttal lehetett olyan sokáig finanszírozni. Putyinék orosz rulettet játszanak. Még néhány év alacsony olajár és konyec. Ötven év múlva Szibéria kínai lesz. Akkorra talán integrálni lehet az európai Oroszországot Európába - az ottani etnikumoknak adott messzemenő autonómiával.
madarasi.abel
2018. január 10. 21:09
Nem baj, az oroszok is fogynak. Főleg a keresztények.
zakar zoltán béla
2018. január 10. 20:45
Jájj, jájj,jájj, hajjaj nagy a báj, Paks oda! / Vigyorog Peti -Berny Pest és Buda...
3M..
2018. január 10. 20:29
(450 ezer milliárd forintnyi) Elképesztő! Brutális pénzmennyiséggel, arany, ásványianyag tartalékokkal rendelkezik Oroszország. A többiről nem is beszélve, összeszámolhatatlan. Páratlan gazdagság és egy győztes, büszke fehér nemzet. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!