Etnikai összecsapások törtek ki Dél-Szudánban

2020. május 18. 15:18

A murle népcsoporthoz tartozó fegyveresek támadtak meg szombaton hat falut a térségben.

2020. május 18. 15:18

Legalább nyolcvan ember vesztette életét és ötvenen megsebesültek etnikai összecsapásokban Dél-Szudán Jonglei államában – közölte egy helyi tisztségviselő hétfőn.

John Dak Gatluak, Uror megyei biztos elmondta, hogy a murle népcsoporthoz tartozó fegyveresek támadtak meg szombaton hat falut a térségben. Hozzátette: félő, hogy a halottak száma tovább nő, mivel még folyik az eltűntek fellelésére indított keresőakció. Sok falusi ugyanis a bozótosban keresett menedéket a rakétavetőkkel és gépfegyverekkel felfegyverzett támadók elől menekülve.

A hatóságok úgy vélik, hogy a szombati támadás bosszú volt egy februárban elkövetett hasonló incidensért, amelyben a lou nuer etnikai csoport harcosai elhajtották a murlék jószágát, és elhurcoltak több gyereket is. A tehéntolvajlás évszázadok óta ismert jelenség a kelet-afrikai ország térségének etnikai csoportjai között, a gyermekeket pedig gyakran azért rabolják el, hogy háztáji rabszolgaként dolgoztassák őket.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timur Link
2020. május 18. 17:23
Etnikai összecsapás? Afrikában? nem hiszem el, hiszen onnan érkeznek a békés munkát kereső migránsok!
Akitlosz
2020. május 18. 17:16
Az a megoldás, hogy kettéosztják az országot és megalakul Délebb-Szudán.
amaurote
2020. május 18. 16:45
elérték már a több százmillió halottat, mint a keresztény kultúra népei a világháborúkban, gulágokban, holokausztban?
MayorAnna
2020. május 18. 16:19
Kannibálék fölfalják egymást-csökken az Európába özönlő csorda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!