Fegyveres civilek és katonák csaptak össze Dél-Szudánban, 81 halott

2020. augusztus 11. 18:53

A hadsereg közlése szerint fegyveres fiatalok támadtak rá a katonákra, csak nem világos, hogy miért.

2020. augusztus 11. 18:53

Legalább 81 ember életét vesztette Dél-Szudánban fegyveres civilek és katonák között lezajlott összecsapásokban. Utóbbiak a civilek lefegyverzését próbálták végrehajtani – közölte Lul Ruai Koang, a dél-szudáni hadsereg szóvivője kedden. A két napig tartó összecsapások a hét végén robbantak ki Warrap államban. Az nem világos, hogy milyen konkrét esemény váltotta ki az összetűzést. A biztonsági erők 55 tagja és 26 civil halt meg, további 31 katona megsebesült – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a veszteséglista növekedhet. Dél-Szudánban februárban írtak alá békemegállapodást, amely rendezte a különböző etnikai csoportok között 2013-ban kirobbant véres konfliktust. A kormány leszerelési kampányt indított júliusban, hogy feltartóztassa az etnikumközi erőszakot szító fegyveres csoportokat.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h040183
2020. augusztus 11. 21:36
Innen tudni, hogy vicc az egész nemzetközi szolidaritás meg ENSZ cirkusz. Senkit se érdekel. A nyugati/kínai céges kinyerik a nyersanyagot, a nép meg szaporodik és egyre butul. Meg vándorol Európába, az ingyenélés kecsegtető reményével, merthogy vírsáfdendász meg emberi jogok.
Zsolt75
2020. augusztus 11. 19:55
Mér'-mér'... Eltérő kultúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!