Németországban felvetették, hogy az élsportolókat előbb oltsák be

2020. december 17. 11:10

A lakosság többsége nem támogatja azt az ötletet.

2020. december 17. 11:10
null

A YouGov közvéleménykutató cég friss felmérésében a 2045 megkérdezett 66 százaléka válaszolt nemmel az ezzel kapcsolatos kérdésre. A válaszadók mindössze 19 százaléka támogatná, hogy azok a sportolók, akik a tokiói olimpiára vagy a labdarúgó Európa-bajnokságra készülnek, másoknál előbb kaphassák meg a vakcinát. A megkérdezettek 15 százaléka nem kívánt véleményt nyilvánítani.

Az ötkarikás játékokat és a futball Eb-t is a pandémia miatt halasztották el idén nyárról egy évvel. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke, Thomas Bach azt szorgalmazza, hogy lehetőleg minél több olimpiai résztvevő oltassa be magát, mielőtt Japánba utazik. A NOB még azt is felajánlotta, hogy átvállalja az oltás költségeit. Ezzel együtt a szervezet és a tokiói házigazdák nem teszik kötelezővé az ilyen jellegű védekezést.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2020. december 17. 18:45
És a kurvákra ki gondol??? Senki.
még fokozza
2020. december 17. 12:15
Nagyon sok egészségügyi dolgozó halt meg a focisták miatt.
Thorin
2020. december 17. 12:07
Azért érdekes kérdés ez, hiszen senki nem lepődött meg azon, hogy az orvosok legyenek az elsők, meg más hasonló kiemelt szervezetek dolgozói (pedig ha egyenlőség akkor egyenlőség), ám amint egy másik előnyt élvező csoport lenne, akkor már nem okés, és míg a focisták esetében nem túl érdekes (folyamatosan vannak események, bár persze aki emiatt kiesik vagy másképp kell játszania, annak éppolyan szar), ám az olimpisáok esetében erre az egy alkalomra készül már évtizede, neki az egész életmunkája a tét, ahol bizony simán érthető, ha szeretne némi előnyt kapni, és persze ezért le is tesz valamicskét általában. Kiegészítve a fentebb írt létszámtényezővel, az egész elit sportolói szám párezres lehet, így ahol ez komolyan számít, ott a kerekítési tartományban kellene, hogy legyen ez a kérdés.
pemete jakab
2020. december 17. 11:47
"Németországban felvetették, hogy az élsportolókat előbb oltsák be" Tessék mondani, olyan védőoltás nincs-e, ami megvédene bennünket attól, hogy kevesebb közpénzt herdáljunk el a versenysportra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!