A sikerlista élére került a Tom és Jerry

2021. március 01. 08:25

A Tom és Jerry című egészestés animációs film vette át a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában.

2021. március 01. 08:25
null

A Warner Bros. animációs családi filmjére, amely azt mutatja be,

hogy a két főhős hogyan találkozott egymással, és hogy lettek riválisok,

a mozis közönség 13,7 millió dollárért (4,1 milliárd forintért) váltott jegyet péntektől vasárnapig, ami a pandémia alatti időszak egyik legjobb debütálásai közé tartozik. A stúdió Wonder Woman 1984 című szuperhősfilmje decemberben 16,7 millió dolláros (5 milliárd forintos) premierhétvégét zárt. Az elmúlt tíz hónapban bemutatott filmek közül csak a Croodék: Egy új kor és a Tenet című sci-fi akciófilm tudta megközelíteni a tízmillió dolláros premierhétvégi jegybevételt. A Tom és Jerry, akárcsak a Wonder Woman 1984 a mozis bemutatással egyidőben az HBO Max streamingszolgáltatáson is megjelent.

Kasszasikerek a filmiparban

A variety.com cikke szerint a 79 millió dolláros (23,6 milliárd forintos) költségvetésből készült animációs filmre az Amerikán kívüli piacokon 25 millió dollárért (7,5 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők,

így globálisan máris elérte a 38,8 millió dolláros (11,6 milliárd forintos) jegyeladást.  

  Az elemzők szerint olyan körülmények között, hogy a mozik fele még zárva tart a koronavírus-járvány miatt, és az érdeklődők a produkciót akár otthon is megnézhetik, ez nagyon biztató kezdet, egyúttal jó üzenet az ágazat számára. További jó hír, hogy Andrew Cuomo New York-i kormányzó március 5-től öt New York-i körzetben engedélyezte a mozik korlátozott kapacitással történő újranyitását. A metropolisban már csaknem egy éve zárva vannak a filmszínházak a pandémia miatt. A hétvégi kasszasikerlistán a Croodék: Egy új kor 1,2 millió dolláros (369 millió forintos) jegyeladással lett a második.

(MTI)

Címlapkép: Mozi nézőterét fertőtlenítik. Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Justice
2021. március 01. 11:02
Ez is azt mutatja, hogy az USA-ban is már egyre szívesebben néznek régi (rajz)filmeket, mert a tökük tele van a "cancel culture-LMBTQZXY-BLM" ökörségekkel! Amíg ezeket is be nem tiltják...(lásd Muppet show, Elfújta a szél, stb.)
cutcopy
2021. március 01. 10:19
Liberális értékteremtés..
vastaps
2021. március 01. 09:58
...az original'-ban a kedvencem a neger asszonysag laba volt. LOL ,az gondolom mar nincs benne...
kamasuka
2021. március 01. 09:28
Amikor semmi sem jut az eszedbe, akkor itt a helyed velünk Hollywoodban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!