Ordo Iuris: Sikeres a magyar-lengyel fellépés a genderideológia ellen

2021. április 25. 11:04

Karolina Pawlowska a Kossuth rádió műsorában elmondta: az Alapjogokért Központtal létrehozott kezdeményezés uniós szinten is nagyon erős jelzés.

2021. április 25. 11:04
null

A magyar-lengyel szervezésű, Állítsuk meg a genderegyezményt! című kezdeményezésnek is szerepe lehetett abban, hogy az Európai Bizottság egyelőre nem ratifikálja az isztambuli egyezményt – mondta a Kossuth rádió V4-es vasárnapi műsorában a varsói Ordo Iuris Institute for Legal Culture elemző intézet nemzetközi jogi igazgatója.

Sikerek belföldön és uniós szinten

Karolina Pawlowska az Alapjogokért Központtal létrehozott kezdeményezést uniós szinten is nagyon erős jelzésnek nevezte, hiszen – mint mondta – 60 ezer aláíró csatlakozott hozzá, hogy tiltakozzon a genderideológia erőltetése ellen. Sikernek tekinti azt is, hogy elkezdődhetett az európai konzervatív szervezetek mozgalmának kiépítése. Az Ordo Iuris egyetért az Alapjogokért Központtal abban, hogy a helyi együttműködést nemzetközi szintűvé kell fejleszteni – tette hozzá.

Karolina Pawlowska kifejtette: belföldön is eredményesen léptek fel az isztambuli egyezmény ellen, amelyet Lengyelország a visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország – V4) közül egyedüliként ratifikált.

A kilépést az intézet kezdeményezésére 110 ezren támogatták az aláírásukkal, így azzal a varsói parlament is foglalkozott. Az igazgató reményei szerint a képviselők beleegyezhetnek abba, hogy más eszköz helyettesítse a nők elleni erőszak megelőzését célzó isztambuli egyezményt.

Álszentség a túloldalon

Az Ordo Iurisnak abban is lehetett szerepe, hogy a lengyel alkotmánybíróság kimondta a terhességmegszakítás tilalmát. Karolina Pawlowska elmondta, hogy emiatt sok támadás érte őket, gyűlölködő kijelentések is elhangzottak a baloldali civilek tüntetésein. Ezek a szervezetek – tette hozzá – máskor hangosan fellépnek a gyűlöletbeszéd ellen, de ezúttal nem tiltakoztak. Véleménye szerint úgy tűnik, az ilyen megnyilvánulások ellen csak bizonyos esetekben állnak ki.

(MTI)                      

Címlapképen: LMBTQ szimpatizámns tüntetők Lengyelországban

Kép forrása: Krystian Dobuszynski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. április 25. 13:54
Sikeres ám a ... ! Ezzel az ideológiával van tele a Mandiner az utóbbi időben, miközben 5 éve még nem is hallott erről. Ebből az ideológiából él a magukat konzervatívnak beállítók is. Lásd Szilvay Gergely. Az ideológiai kritizálására telik csak tőlük, és ráadásul azt is a liberálisok nyelvén, az ő szavaikkal teszik.
Pelso j.
2021. április 25. 12:55
Micsoda nevetséges próbálkozás sikerként, érdemként eladni a közvélemény felé közpénzen tartott pártpolitikai szócsövek (intézetek, haha) által kreált, huszadrangú jelenséggel foglalkozó kezdeményezést. Persze a csicska MTI még le is hozza a semmit.....
manitowoc
2021. április 25. 12:51
"Sikeres a magyar-lengyel fellépés a genderideológia ellen" Ezt a fellépést csak helyeselni lehet, a sikere pedig kifejezetten jó hír. Sajnos, van azonban rossz hír is e témával kapcsolatban, nevezetesen az, hogy a Budapestre készülődő, kínai Fudan egyetem nem mentes a genderideológiától: 2021 Fudan-HYI Training Workshop on "New Media and Gender Studies" Held via Zoom - January 2-9, 2021 https://www.harvard-yenching.org/news/call-for-applications-new-media-and-gender-studies/
matykox
2021. április 25. 11:14
Az ilyen meccsek sosem lesznek lefutva: ezért MINDEN elérhető fórumon továbbra is tiltakozni kell az ilyen embertelen, diktatórikus, törvénytelen és irreális gondolatok, javaslatok ellen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!