Meghan Markle azért küzd, hogy vezessék be Amerikában is a gyedet

2021. november 10. 22:41

Az Egyesült Államok az egyetlen olyan jóléti ország a világon, amely nem rendelkezik államilag garantált fizetett szülési szabadsággal – állítja Meghan Markle a Forbes szerint.

2021. november 10. 22:41
null

„Megkapom a telefonszámukat, felhívom őket és csak beszélgetek” – mondta a New York Times csütörtöki DealBook Online Summit nevű online eseményén arról, hogyan igyekszik meggyőzni az amerikai kongresszusi tagokat a gyed bevezetéséről – írja a Forbes. 

Harry herceg felesége azért áll ki most az ügy mellett, mert demokrata képviselők között felmerült, hogy belefoglalják-e a fizetett szülési szabadságot egy új törvényjavaslatba.

– véli Meghan Markle, aki szerint „a gyed elősegítené a gazdasági növekedést is amellett, hogy a családoknak is jót tesz.”

„Erős, modern férfiak kellenek ahhoz, hogy valóban megértsék azt, hogy nekik is hasznuk származna ebből, nem csak az anyáról van szó” – véli a progresszív ügyek mellett elkötelezett hercegnő.

Meghan Markel szerint sokszor negatívumként kezelik, ha egy nő „túl ambíciózus”.

A színesbőrű hercegné szerint a munkahelyeken többet kellene tenni azért, hogy ha egyáltalán megjelenik néhány sokszínűségi kezdeményezés, abból ne csak a fehér középosztálybeli nők profitáljanak – írja a Forbes. 

Fotó: Angela Weiss / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2021. november 19. 22:49
Ez a Merkele is érzi hogy nem elég vonalas amit javasol, ezért kell bele még egy adag fehérezés. Hiányolom viszont a támogatást, amit férfiak kapnak ha gyereket szülnek
hátakkor
2021. november 12. 09:15
Húgom Kaliforniában szült, kapott 3 nap szabit..
ambaracurjan
2021. november 11. 22:19
Érdekes, hogy őhercegnősége előtt - amikor még csak egyik díványról a másikra fekvő színésznőcske volt - akkor valahogy nem hangoztatta politikai ambícióit és nem voltak elnyomva a színes nők. HP, aki Herrike hátán felkapaszkodott és minimum Kamala pozíciójáig akarja vinni.
Pelso j.
2021. november 11. 13:39
Khmm, a gyest anno Kádár vezette be....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!