Berlusconi: Ha a Nyugat békét akar, nem küld több fegyvert Ukrajnába

2022. október 31. 10:58

„Elég a fegyverekből, inkább nyújtsunk gazdasági segítséget Ukrajnának” – mondta az olasz politikus.

2022. október 31. 10:58
null

Elég a fegyverekből, inkább nyújtsunk gazdasági segítséget Ukrajnának – mondta Bruno Vespa újságírónak Silvio Berlusconi. A Forza Italia vezetője szerint egy nagy összegű újjáépítési alap meggyőzhetné Kijevet, hogy beleegyezzen a tárgyalásokra Moszkvával. „A nyugati országoknak fel kellene hagyniuk Ukrajna fegyverekkel történő ellátásával, ha békés megoldást akarnak a Kijev és Moszkva közötti konfliktusra” – mondta a volt olasz miniszterelnök.

Az olasz politikus úgy véli, Volodimir Zelenszkij csak akkor egyezne bele bármiféle megállapodásba Moszkvával, „ha Ukrajna egy bizonyos ponton rájönne, hogy nem számíthat többé egyszerre fegyverekre és segélyre”. Berlusconi ötlete, hogy a Nyugat ajánljon fel Kijevnek „több százmilliárd dollárt az újjáépítésre”, mint ösztönzőt a tárgyalásokba való belépéshez.

A Corriere della Sera beszámolója szerint Berlusconi a béke emberének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Berlusconi elmondta, hogy megpróbálta elérni Putyint, amikor február végén kirobbant a konfliktus Moszkva és Kijev között, de telefonon nem tudta elérni.

 

Berlusconi: Putyin küldött húsz üveg vodkát és egy nagyon kedves levelet a születésnapomra

„Újra felvettem a kapcsolatot Putyin elnökkel" - a LaPresse olasz hírügynökség a 86 éves olasz politikus szavait. Küldött nekem húsz üveg vodkát és egy nagyon kedves levelet a születésnapomra. Én húsz üveg Lambruscóval és egy hasonlóan kedves levéllel válaszoltam - mondta Silvio Berlusconi az olasz címoldalak szerint, amiről az Independent is beszámolt.

 

Fotó: GLORIA IMBROGNO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hidegfehérmintaled
2022. október 31. 18:46
Jó fej ez a Berlusconi és ráadásul tudja, hogy ő a mérleg nyelve.
files32
2022. október 31. 15:06
"Ha a Nyugat békét akar, nem küld több fegyvert Ukrajnába" abból hogyan lesz béke?
Majdmegmondomén
2022. október 31. 14:10
Szerintem Zselé akkor is belátná, hogy felesleges az összes ukránt kinyíratnia, ha Szibériában egy börtön mélyén vallatnák. Bár ha továbbra is tizedelteti amerikai parancsra a saját népét, ugyanezt az ujránok is megteszik...
pitypang1125
2022. október 31. 13:49
Jó ütős cuccot szívsz. Állj le róla de gyorsan. Még el sem kezdték az igazi harcot, a pusztítást a russzkik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!