VV Harry herceg Máté Gábor sztárorvossal lelkizik

2023. február 28. 15:11

A brit Harry herceg nagy nyilvánosság előtt, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös visszaesőként folytatólagosan elkövetett önfeltárása folytatódik – most Máté Gábor magyar-kanadai pszichoterapeutával beszélget majd.

2023. február 28. 15:11
null
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Ha valaki nem élt egy offline barlangban az elmúlt évben, akkor a háború végtelen hírfolyama mellett bizonyára találkozott a brit Harry herceg és neje, Meghan Markle globális valóságshow-jával. A nem olyan ifjú pár a brit királyi házból való, csendesnek kevéssé nevezhető kilépése után nem volt rest monetizálni a sztoriját: a nagy Oprah-interjútól kezdve a Netflix-sorozaton keresztül Harry önfeltáró bulvárbotránykönyvéig nyilvánvalóan egy vagyont raktak össze – és benne is maradnak ebben a bizniszben,

a világot körbeharsogva azzal, hogy a világ hagyja már őket békén.

Mint arról a South Park is beszámolt a minap, ugye.

 

Világturnén követel magánéletet „Kanada hercege" a South Parkban

A South Park alkotói jó szokásukhoz híven újra ráéreztek a korszellemre. Új epizódjukban „Kanada hercegét és hercegnőjét" mutatják be - egy fiatal királyi párt, akik hangosan könyörögnek a magánéletért, és világ körüli turnéba kezdenek azt harsogva, hogy hagyja már őket mindenki békén.

 

A Harry-show legújabb epizódjában pedig előkerül egy magyar szál is: a herceg ugyanis Máté Gábor magyar születésű kanadai orvossal és pszichoterapeutával tervez leülni egy nyilvánosan közvetített, nagy beszélgetésre.

Máté Gábor 1944-ben született egy budapesti zsidó családban. A vészkorszakban családjának több tagja odaveszett, majd jött a kommunista hatalomátvétel és a Rákosi-korszak sötét érája - Mátéék végül 1956-ban vándoroltak ki Kanadában. Vancouveri tanulmányai után előbb középiskolai tanárként dolgozott, majd újra egyetemre ment, hogy orvosi végzettséget szerezzen. Családorvosként, majd elmezavarban szenvedő, illetve kábítószerfüggő emberekkel foglalkozó orvosként dolgozott. Szakterülete a függőségek háttere, a neurológia, pszichológia, a gyerekkori traumák hatása a felnőttkorra – és a holisztikus szemlélet.

Máté Gábornak sok rajongója és sok kritikusa is van,

az orvos-pszichoterapeuta rég nemzetközi hírnévre tett szert.

És akkora hírnévre, hogy Harry herceg is érdemesnek találta arra, hogy leüljön vele beszélgetni. Harry, mint egy globálisan ismert személyes tragédia érintettje, a paparazzik miatti közlekedési balesetben elhunyt Diana hercegnő kiskamaszként elárvult fia, igazán megfelelő szakembert talált a személyes traumái megvitatására.

Máté Gábor néhány napja jelentette be, hogy március 4-én Harry herceggel fog találkozni, hogy a brit királyi ivadék Spare (Tartalék) című önéletrajzi kötetéről beszélgessenek.

A topceleb szintű lelkizés a nagy nyilvánosság számára is megtekinthető lesz – na nem ingyenesen. Az online beszélgetésre jegyeket lehet vásárolni – Magyarországról 15 ezer pengő forintért lehet megtekinteni az illusztris csevegést, csomagtól függően akár Harry vagy épp Máté doktor könyve is jár az élmény mellé.

Egy Harry-szereplés azonban nem lehet teljes a brit bulvársajtó kórusának felcsendülése nélkül. A Daily Mail rögtön rárepült Máté Gáborra, és előkeresték a magyar-kanadai orvos vitatható kijelentéseit.

A Daily Mail elővette, hogy

a drogosokkal foglalkozó orvos a dél-amerikai, pszichedelikus hatású ayahuasca növényt is bevetette

a mentális betegségekkel küzdő páciensek gyógyítására – ami miatt 2011-ben a kanadai hatóságok letartóztatással fenyegették Máté Gábort, amennyiben nem hagy fel a növény alkalmazásával.

A zsidó származású orvostól az is idézte a Daily Mail, amikor Máté Gábor kifejtette: „Képtelenség lett volna zsidó államot teremteni a helyi lakosság elnyomása és elűzése nélkül”.

ahol szerinte „a körülmények miatt a helyiek természetesen szélsőséges vezetést fognak választani”.

Máté Gábor arról is beszélt: „Az erő, a felelősség és az elnyomás annyira aránytalanul az egyik oldalon van, hogy ha veszed a legrosszabbat, amit a Hamászról állíthatsz, azt szorozd meg ezerrel és az még mindig nem fog felérni az izraeli elnyomáshoz és gyilkoláshoz, a palesztinok kisemmizéséhez” – fogalmazott az orvos.

Hogy a vitákat kiváltó, magyar gyökerekkel rendelkező sztárorvos és a még inkább vitatott megítélésű Harry herceg beszélgetése miről fog szólni – az hamarosan kiderül. A jól fizető közönség számára élőben. A többit pedig úgyis megtudjuk majd.

 

Harry, Meghan és a privilegizáltság nyomorúsága

Jó, essünk túl a pozitívumokon, a dokumentumfilm erényein és lényegi tartalmain: Egy: Harry hercegnek van egy gyermekkorától hordozott élettragédiája, édesanyja kiskamaszkori elvesztése és eközben a születésétől fogva őt sújtó, folyamatosan nyilvános élet, ami miatt megérdemli az együttérzést. Kettő: Meghan Markle nem ostoba tyúk, hanem egy gyerekkorától kezdve szorgalmas, értelmes, törekvő, céltudatos nő.

 

Nyitókép: képernyőmentés

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pbetti87
2023. február 28. 18:37
MM a demokraták üdvöskéje. Talán ezzel mindent elmondtam.
Monostor
2023. február 28. 18:02
A Harry-féle nyavalygás meghallgatásáért nekem kellene fizetni igen-igen sokat, de még akkor sem vagyok benne biztos, hogy végig bírnám nézni. Máshol emberek milliói válnak földönfutóvá, ezrek halnak meg naponta háborúkban, éheznek, végzetes betegségekkel küzdenek emberek és ők ezzel szórakoztatják a világot. Akkor inkább egy jó krimit olvasok.
Reszelő Aladár
2023. február 28. 17:02
- Tele a tököm, hogy gazdag vagyok és emiatt minden megtehetek! - ezen tudok segíteni! - Igazán, hogyan? - Oszt szét a vagyonod... - Te hülye vagy, akkor akkor oda a mindenhatóságom!
KBA98
2023. február 28. 16:53
Elsősorban a Máté Gábor név nem jó! Aztán Harry és a bugyuta neje mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az egész világ megutálja őket. A nő valaha állítólag szült egy lány, már 2x volt férjnél, Harrytől egy gyereke sincs, meg már öregecske is. Ámokfutás és csalás az egész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!