The Spectator: Az EU mocsárban vergődik

2023. február 17. 12:39

A lap szerint a legfrisseb botrányok befolyással vannak az EU hírnevére és erejére.

2023. február 17. 12:39
null

A Katargate ( azaz a brüsszeli korrupciós botrány)  tovább dübörög – eddig többek között három európai parlamenti képviselő is érintett a botrányban –, a múlt héten pedig az unió által a Pfizertől vásárolt Covid elleni vakcinák ügyében merült fel a megvesztegetés gyanúja, számol be a Spectator. Ez utóbbi annyiban kínosabb, hogy maga a Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen érintett benne. Ezek az ügyek befolyással vannak az EU hírnevére és erejére. Európán belül Brüsszel politikailag már most is ostrom alatt áll,

és már nem számíthat egyértelműen a régebbi tagállamok feltétlen hűségére sem az európai eszme iránt – írja a lap.

A Bizottság és az Európai Parlament keményvonalas megközelítése Lengyelországgal és Magyarországgal szemben – amely országok nem hajlandók betartani az uniós irányvonalakat, illetve nem ismerik el az uniós rend feltétlen felsőbbrendűségét - a korrupció vádján alapszik. Brüsszel politikai fölénye azonban, amely egykor talán még megvolt, napról napra csökken. Orbán Viktor Magyarországon már rámutatott – és jogosan –, hogy a Qatargate-be keveredett uniós parlament tagjai aligha vannak abban a helyzetben, hogy Magyarországot támadják. Minden oka megvan arra, hogy most ugyanezt mondja a Bizottságnak is ezzel a botránnyal kapcsolatban – olvasható a Spectator cikkében.

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

 

Témához kapcsolódó videós tartalmunk: 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. február 17. 20:03
Zzt eddig is tudtuk hogy az az EU, az a világrend amit a nemzeti kisebbségként elnyomott, jogfosztott magyarok sorsa, az autonómia hiánya, a benes dekrátumok, az állampolgárságtól megfosztás az nem jut el a nagy demokraták ingerküszöbéig, bezzeg ha a buzit nem engedik be a magyar iskolába friss húsért meg ha a bűnöző cigány nincs körülugrálva a börtönben az már igen. Ez nem egy barátságos szervezet leírása, ez egy ellenség és aszerint kell vele bánni. persze, persze, szép ötlet lehetett volna az EU, önálló hatalmi pólus a világban, miegymás de nem lett az. Ideje a valóságban élni az ideológ szép élmok helyett, az EU bukása annyira elkerülhetetlen mint a kommunizmusé
bela barva
2023. február 17. 18:41
Az EU maga a mocsár. Benne dagonyázik a sok korrupt disznó.
zoles
2023. február 17. 15:41
Az Újhelyi Pityu is érintett, ki van zárva, hogy őt ne vesztegették volna meg. Ahol korrupció van a Pityu mindenhol ott van. Érintett volt a Zuschlag ügyben is érintett a Szeviép ügyben is és még mindig szabadlábon lehet!
formaegy
2023. február 17. 15:08
Alvilági gyilkos hitlerista korrupt terrorista maffia csürhe az EU, a legaljasabb korrupt gyilkos Leyennel az élen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!