Legkevesebb 300.000 euró miatt nyomoznak a Manfred Weber-féle EPP körül

2023. április 07. 12:56

Az EPP szerint viszont kevesebb mint 200.000 euróról van szó.

2023. április 07. 12:56
null

Az Európai Néppárt (EPP) és az állítólag Mario Voigt, az EPP 2019-es európai uniós választási kampányának digitális kampányfőnöke által vezetett cég közötti, legalább 300 000 euró értékű szerződések kerültek a német hatóságok látókörébe – tudta meg az EURACTIV.

Bár számos néppárti forrás szerint Manfred Weber néppárti frakcióvezető „adminisztratív szempontból” nem érintett, politikailag a kár súlyos.

Mint ismeretes, az EPP brüsszeli székházánál Április 4-én razziázott a rendőrség, egy korrupciós nyomozás kapcsán. Mario Voigt következetesen az ártatlanságát hangoztatta.

Szerdán (április 5-én) kihallgatásra került sor két német és egy belga nyomozó részvételével, akik a kihallgatás francia nyelvű voltát tekintve a főszerepet játszották. Újabb kihallgatási körök következnek az EPP munkatársaival – tájékoztatták az EURACTIV-ot. A razzia során a rendőrség számítógépeket ellenőrzött, számlákat és kézzel írott papírokat fényképezett le.

Egy, a razzia során jelen lévő forrás az EURACTIV-nak elmondta, hogy az EPP és a Voigthoz állítólagosan köthető cég között – különböző pályázatokon keresztül – megkötött szerződések értéke „legalább 300 000 euró”.

Arra a kérdésre, hogy erősítse meg ezt az összeget, egy néppárti forrás azt mondta, hogy az összeg 200 000 eurónál alacsonyabb.

Az EURACTIV úgy értesült, hogy a nyomozást vezető német hatóságok azt kutatják, hogy Voigtnak volt-e bármilyen gyanús ügylete azzal a céggel, amelyik kiszervezte ezeket a szerződéseket, és nem azt, hogy ezek a szerződések az EPP-vel törvényesek voltak-e.

Kiakadtak az Európai Néppártban a razzia miatt, inog Weber széke

Razziát tartott a belga rendőrség az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – Manfred Weber Néppárt-elnök tanácsadójáig érnek a szálak. A Néppártban eközben nő az elégedetlenség Weberrel szemben.

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kun Béla
2023. április 08. 17:25
Megint egy nyugati tolvaj ! Business as usual !
kitiltott
2023. április 07. 16:41
Azért az durva hogy már nem az a kérdés hogy volt e korrupciós ügylet hanem az hogy mennyi .. 200e vagy 300e Euró ..nem mindegy ?
EX - Terminátor
2023. április 07. 15:55
Nem a barátunk, se ursulácska. Sőt!
balbako_
2023. április 07. 15:50
Lesz ott még több is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!